Čobeljić: Vučinića obmanjuju najbliži saradnici

Vjerujem da ćete se složiti sa mnom da se moraju razotkriti oni koji su vas u kontinuitetu obmanjivali i da se takvoj pojavi mora stati u kraj, kaže Čobeljić
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.10.2011. 08:33h

Predsjednik Sindikalne organizacije Vojske Crne Gore (SOVCG), potpukovnik Nenad Čobeljić obratio se juče otvorenim pismom ministru odbrane Boru Vučiniću povodom, kako je kazao, neistina i poluistina koje je ministar ovih dana iznosio u javnosti.

Čobeljić smatra da je osnovni razlog za to što Vučinića o pravom stanju u vojsci lažu i obmanjuju njegovi najbliži saradnici koji operativno rukovode sa VCG.

“Kada kao ministar odbrane, na Skupštini Crne Gore i u drugim javnim nastupima o SOVCG i sindikalizmu u VCG, iznesete očigledne neistine i poluistine, za šta postoji niz relevantnih dokaza, ne mogu da ne zaključim da ste obmanuti. Ovaj zakjučak temeljim na uvjerenju da ne biste tek tako sebi priuštili 'luksuz' da iznošenjem neistina značajno ugrozite svoj lični i autoritet institucije na čijem se čelu nalazite”, poručio je Čobeljić Vučiniću kojem zamjera to što nikada nije “uzeo u obzir drugu stranu priče”.

To, po mišlljenju predsjednika SOVCG, navodi na zaključak da je Vučinić “bio izložen toliko jakim dezinformacijama da su mu one stvorile bezuslovnu samouvjerenost da barata istinom”.

“Sve to dovelo je do niza pogrešno napravljenih koraka koji su, po mom ličnom uvjerenju, značajno poremetili međuljudske odnose u vojsci i značajno narušili ugled Ministarstva odbrane i VCG”, dalje navodi Čobeljić u pismu. Čobeljić je pozvao Vučinića da čuje i drugu stranu i pogleda dokaze koje mu nudi SOVCG, i da ne dozvoli da bude izmanipulisan od svojih najbližih saradnika.

“Vjerujem da ćete se složiti sa mnom da se moraju razotkriti oni koji su vas u kontinuitetu obmanjivali i da se takvoj pojavi mora stati u kraj. Tražim od vas da ne dozvolite da zaposleni u VCG trpe i doživljavaju razne neprijatnosti, a da uzrok tome budu neistine. Uvjeravam vas da ćemo vam pomoći da razotkrijete one koji su svojim dezinformacijama i nečasnim radnjama ugrozili vaš i autoritet Ministarstva odbrane. Vaša je i profesionalna i moralna obaveza da nas saslušate. Uvjeravam vas da će vam to pomoći da donosite racionalnije odluke”, stoji u Čobeljićevom pismu ministru odbrane. Čobeljić ističe da raspolaže dokazima, dokumentima i činjenicama koji potvrđuju stavove SOVCG, te da se i svi ostali zaposleni u vojsci, pored ministra odbrane, osjećaju odgovornima za stanje u vojsci i njen ugled pred građanima Crne Gore.

„Zato nam ne uskraćujte to pravo i ne zanemarujte naš osjećaj odgovornosti i potrebu da argumentima razotkrijemo neistine i dezinformacije. Mislim da je krajnje vrijeme da napravite korak koji će doprinijeti boljem međusobnom razumijevanju, to svakako zaposleni u vojsci zaslužuju“, zaključio je Čobeljić.

Bonus video: