DPS se u Tivtu kiti perjem Pitera Manka

U filmu je DPS sebi u uspjehe pripisao i „realizaciju projekta besplatnog WiFi interneta sa 3.500 korisnika u Tivtu“, koji je napravio „Porto Montenegro“
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.10.2011. 19:51h

DPS Tivta je u razvoj tog grada u protekle četiri godine investirao preko 30 miliona eura, rezime je 10-minutnog propagandnog filma koji je prikazan sinoć na svečanom dijelu izborne konferencije najjače tivatske partije.

Gledaoci filma, koji su bili u prilici da čuju i govor dosadašnjeg predsjednika tivatskog odbora DPS-a Ivana Novosela, mogli su čuti da je DPS-u eksplicitno pripisano svako ulaganje u lokalnu komunalnu infrastrukturu koje je protekle četiri godine finasirano novcem svih građana – poreskih obveznika.

Izborna konvencija tivatske DPS-a održana je na dan Svetog Šimuna, sveca koji je bio dugogodišnji zvanični zaštitnik grada Tivta, a govori i atmosfera na sinoćnjem skupu jasno nagovještavaju da će u Tivtu tokom marta 2012. biti održani lokalni izbori.

Funkcioner DPS-a Predrag Nenezić tako je, nabrajajući velike projekte koji su početi ili će uskoro krenuti u Tivtu, od „Porto Montenegra“ do „Luštice Development“ i Svetog Marka, kazao da je upravo tivatski DPS “dao ključni doprinos ovakvom razvoju Tivta kojeg sada mnogi u zemji i inostranstvu apostrofiraju kao reper na koji se treba ugledati.“

„Politika DPS-a su širom otvorena vrata i ispružena ruka“, rekao je Nenezić povodom dovođenja „svjetski poznatih i renomiranih investitora“.

Jedan od njih je i kanadski milijarder Piter Mank, većinski vlasnik „Porto Montenegra“, čiji se lik takođe pojavljuje u propagadnom filmu tivatskog DPS-a, a „Porto Montenegro“ uopšte, glavni je lajt-motiv tog sineastičkog uratka.

„Politika DPS-a su širom otvorena vrata i ispružena ruka“, rekao je Nenezić

U filmu je DPS sebi u uspjehe pripisao i „realizaciju projekta besplatnog WiFi interneta sa 3.500 korisnika u Tivtu“, koji je napravio upravo Mankov „Porto Montenegro“. Besplatan internet je, inače, ukinut 1. avgusta.

„DPS u Tivtu ide pravim i dobro popločanim putevima. Tivat je u protekle četiri godine napravio korak od osam milja i postao je prestižna turistička destinacija i privlačna destinacija za svjetske investitore“, kazao je Novosel.

Opširno je nabrajao realizovane projekte opštinskih investicija, napominjući da „iza svakog ovog posla stoje ljudi i kadrovi DPS-a”: “Naši koalicioni partneri dali su svoj doprinos u granicama svojih mogućnosti i mjeri prihvatljivoj za sve“.

Novosel je dodao da je i klub od 12 odbornika DPS-a u lokalnoj Skupštini „dao nemjerljiv doprinos radu parlamenta“, iako u stvarnosti odbornici DPS-a daleko najmanje diskutuju i učestvuju u raspravama u Skupštini opštine Tivat.

U radnom dijelu konferencije iza zatvorenih vrata, izabran je 31 novi član tivatskog DPS-a.

Galerija

Bonus video: