Kažić DPS-u: Finansije Budućnosti krijete kao recept za Koka kolu

U savezu Demokrata i Građanskog pokreta URA ukazuju da je smiješno posmatrati kako gradska uprava pokušava prigrabiti tuđu slavu
83 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Kažić, Foto: Podgorica za 21. vijek
Nikola Kažić, Foto: Podgorica za 21. vijek
Ažurirano: 27.04.2018. 15:56h

Ne namjeravamo da igramo “kviz znanja“ o fudbalu sa predstavnicima nesposobne gradske uprave, već da ukažemo na njihove katastrofalne rezultate u dosadašnem radu i na strogo deklarativnu podršku koju decenijama pružaju našem sportu, a koja se najbolje ogleda u izlizanim i ispraznim obećanjima, ali i brojnim kriminalnim poslovima koji kupe prašinu u fiokama nezainteresovanog tužilaštva, ukazao je Nikola Kažić, kandidat za odbornika koalicije „Podgorica za 21. vijek“.

„Dok finansijske izvještaje fudbalskog kluba „Budućnost“ decenijama krijete kao recept za Koka kolu, ne želeći da upoznate javnost sa svim malverzacijama kojima ste klub godinama pljačkali i unižavali, danas se usuđujete da spočitavate drugima, koji žele takvo stanje da mijenjaju, da se za podgorički sport interesuju manje od vas. Vjerovatno je problem u konceptu: jer mi sport planiramo da razvijamo i da u njega ulažemo, kako bi naši klubovi imali što bolje uslove za rad i što bolje rezultate. A vaš jedini interes je da Mugoša, Vučelić i još nekolicina partijskih funkcionera i dalje šefuje Bordom direktora, dok gradski fudbalski klub propušta značajne šanse da povrati staru slavu“, istakao je Kažić.

U savezu Demokrata i Građanskog pokreta URA ukazuju da je smiješno posmatrati kako gradska uprava pokušava prigrabiti tuđu slavu i sebi pripisati određene uspjehe, jer se “svojim rezultatima ne mogu pohvaliti”.

“Tri decenije, koliko vršite najznačajnije državne i lokalne funkcije, niste bili u stanju da natkrijete makar jedan od pet obećanih bazena, pa kada ste konačno uspjeli - to predstavljate kao vanvremenski uspjeh. Sa druge strane, halu SC “Morača” u kojoj se nalazio zatvoreni bazen ste decenijama držali kao ruglo grada, nesposobni da izvršite potrebnu rekonstrukciju i da je osposobite za ponovnu upotrebu, a onda ste odlučili da je poklonite svom partijskom tajkunu iz Bemaksa, pa još sebi dajete za pravo da se time hvalite. To je najbolja slika vase brige o “razvoju” podgoričkog sporta”, bili su jasni su u koaliciji “Za 21. vijek”.

Oni podsjećaju da je grad decenijama imao gotovo nevidljivu ulogu u razvoju sportske infrastrukture, jer je većinu finasirao Fudbalski savez Crne Gore, ali da je “bio vrlo zainteresovan za poslove rasprodavanja gradske imovine, monopolizovanja fudbalske scene od strane porodice bivšeg šerifa i druge kriminalne poslove”.

“Ukoliko nemate šta da krijete, objavite finansijske izvještaje FK “Budućnost” - pa nastavimo argumentovanu diskusiju. Ali, svi znamo da to nećete učiniti, jer bi tužilaštvo imalo čime da se bavi u predizbornom periodu, a vi bi morali da objasnite građanima zbog čega ste se toliko rasipali novcem kluba, ali i zbog čega stadion ni nakon deceniju nema svoju istočnu tribinu. Dok vi sport posmatrate kao neobavezno igralište za vaše partijske funkcionere i njihovu razonodu “u slobodno vrijeme”, mi ga vidimo kao jednu od važnih strateških grana, kojoj će nova gradska uprava biti posvećena”, saopštio je na kraju Kažić.

Bonus video: