Đukanović: Nikome u EU se nećemo dodvoravati

Naš odnos sa Unijom treba da je partnerski, što podrazumijeva da i mi kažemo kako vidimo svoju ulogu u tom partnerstvu
0 komentar(a)
milo, Foto: Boris Pejović
milo, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.10.2011. 22:44h

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović kazao je da nije tačno da je protiv puta Crne Gore ka EU.

“Riječ je o političkoj spekulaciji, kao takvu je treba tretirati”, rekao je on za TVCG.

Đukanović je naglasio da prema EU treba da ide zemlja koja nema komplekse inferiornosti: “Zato treba da imamo kapacitet da upravljamo svojom budućnošću. Kao što smo mislili da Crnom Gorom ne treba upravljati iz Beograda, to treba da važi i za ostale adrese, bez obzira koje one bile”.

“I danas oni koji su nekada u svakoj kritici na račun našeg okruženja prepoznavali antijugoslovenstvo ili antisrpstvo, sada prepoznaju euroskepticizam... To su gluposti inferiornih ljudi, jedna papazjanija koja nema nikakog utemeljenja”, rekao je lider DPS-a.

On je istakao da Evropska unija ima svoje probleme i da pred tim ne treba zatvarati oči.

“Naš odnos sa Unijom treba da je partnerski, što podrazumijeva da i mi kažemo kako vidimo svoju ulogu u tom partnerstvu, a ne samo da se dodvoravamo bilo kojoj adresi time što ćemo se, kroz omiljenu crnogorsku disciplinu, međusobno denuncirati. E to rade naši kritičari, ali to mi u DPS-u ne smatramo svojom političkom disciplinom”.

Đukanović je rekao da je svjestan obaveza koje nas očekuju i kojima možemo odgovoriti: “Važno je ne opteretiti se rokovima, već pažnju usmjeriti na realizaciju suptilnih zadataka koji će Crnu Goru svakodnevno približavati evropskim i evroatlantskim ciljevima”.

Bonus video: