Marović: Vlada moralna panika, ljudi se boje investitora

Ne treba ići prvo kod tužioca i pokazati da li je nešto zakonito, nego treba primjeniti zakon. Nemamo pravo da zaustavimo i tjeramo ljude iz Crne Gore
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2011. 13:47h

Potpredsjednik DPS Svetozar Marović uvjeren je da DPS apsolutno ni u jednom svom dijelu, ni na jednom svom nivou nema skeptika oko evropskog puta.

"Niti neko vuče naprijed, niti neko vuče nazad, nego svi želimo da Crna Gora što prije bude punopravni dio EU i evropskih institucija", kazao je Marović.

"Taj strah da ste možda pogriješili se pretvara u moralnu patologiju"

Možda su ljubomorni

"Možda su neki bili ljubomorni na DPS u Budvi, možda je bilo i zavisti, možda je neko mislio da će biti bolje za njega, ako nama bude gore. Naša poruka je da mi želimo da nama bude bolje, da bi i drugima bilo bolje i onima koji pripadaju nama i onima koji glasaju protiv nas".

Glavni zadatak, rekao je Marović, jeste da "Budva bude prva i posljednja, da Budva bude naš osnov rada i dokaz uspjeha i da to proširimo".

"Bezgrešni ljudi, kao što je kazala jedna izreka, oni koračaju nebom - a mi smo na zemlji"

"Ni jedan investitor u Crnu Goru nije dobrodošao, odmah krenu akcije raznih ljudi, koji sumnjičavo gledaju na svakoga stranaca. Jedna ksenofobična filozofija koja je sasvim suprotna koncepciji otvorenog društva".

Marović je rekao da ne možete birati najbolje da dođu u Crnu Goru, jer u Crnoj Gori se nađu oni koji izaberu Crnu Goru.

Ne treba ići pravo kod tužioca

Bukvalno bez novog kapitala, bez novih radnih mjesta, bez novog proizvoda, mi ne možemo imati ni plate za doktore ni sudije, koje zaslužuju. Da bi imali više moramo raditi da nešto novo stvorimo, jer ne možemo dijeliti ono što je svakim danom sve manje.

"Zašto bi neko došao u Budvu, ako mu daju bolje uslove u Dubrovniku ili Draču?"

Bezgrešni koračaju nebom

"Već ove godine Albanija je bila interesantnija od Crne Gore. Zašto bi neko došao u Budvu, ako mu daju bolje uslove u Dubrovniku ili Draču? Taj strah da ste možda pogriješili se pretvara u moralnu patologiju, moralnu paniku – „dajte da ja ne pogiješim pa neka bude kako će biti“.

Mislim da je mnogo važnije nešto učiniti, pa i pogriješiti, nego ništa ne činiti i onda biti bezgrešan. Jer, bezgrešni ljudi, kao što je kazala jedna izreka, oni koračaju nebom a mi smo na zemlji", kazao je Marović.

Galerija

Bonus video: