Iz Telekoma pravo u DPS: Miodrag Strugar nudi plan za modernizaciju stranke

Strugar će u DPS-u biti profesionalno angažovan, ističući da njegov posao u stranci ne znači politički angažman
688 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Strugar, Foto: Savo Prelević
Miodrag Strugar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.10.2011. 07:23h

Stručnjak za odnose s javnošću Miodrag Strugar angažovan je u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) kako bi se ojačala transparentnost rada stranke, kako bi se implementirali novi modeli komunikacije i otvorenost prema crnogorskoj javnosti. Strugar, koji je između ostalog bio PR kompanije Monet i crnogorskog Telekoma, u najjačoj parlamentarnoj stranci biće zadužen za usavršavanje novog sistema komunikacije.

To podrazumijeva, kako je kazao „Vijestima”, veće otvaranje partije prema svim građanima kroz veće angažovanje, transparentnost rada ali i pokretanje bitnih društvenih tema. Strugar smatra da će se na taj način vladajuća stranka prilagoditi uslovima 21. vijeka koji podrazumijevaju stalnu komunikaciju sa ciljnim javnostima.

"U novom vremenu morate biti otvoreni prema svim javnostima, od građana do medija i civilnog sektora. Stranka treba da prati društvena dešavanja, nudi rješenja, ali i sama inicira određene teme i osluškuje javnost kako bi ih bolje riješila”, smatra Strugar, ističući da će se sve odluke i dalje donositi na političkom nivou.

"Političari su i dalje ti koji odlučuju, a na nama je da te odluke pravilno pustimo u javnost”.

Strugar će u DPS-u biti profesionalno angažovan, ističući da njegov posao u stranci ne znači politički angažman. On je pojasnio da je u rukovodstvu DPS-a odlučeno da stranku treba otvoriti prema javnosti i da je najbolje da na tom projektu radi čovjek koji je profesionalac dokazan u PR vodama, a ne političar.

"Odlučeno je da taj posao ne treba da vodi neko iz partijske infrastrukture, već čovjek koji je u tome profesionalno angažovan”, rekao je Strugar, navodeći da će stranački portparol Rajko Kovačević i dalje biti glavni čovjek za komunikaciju sa novinarima.

Iako je javnosti najpoznatiji kao dugogodišnji PR crnogorskog mobilnog operatera „Monet“ i direktor za komunikacije u crnogorskom Telekomu, Strugar je angažovan kao predavač o odnosima sa javnošću.

Bivši student Filozofskog fakulteta u Nikšiću, stekao je zvanje PR-a na u Londonskoj školi za odnose s javnošću, postdiplomac je iz te oblasti, a u Crnoj Gori važi za priznatog stručnjaka u toj oblasti. Osim angažovanja u odnosima s javnošću, Strugar je i jedan od autora udžbenika za crnogorski jezik za 7. razred osnovne škole.

Bonus video: