Gusinjani se ne nadaju opštini: DPS nas je prevario

Laličić: U parlamentu se pričalo o elaboratu Petnjice, pa je očigledno da nas neko sabotira, a njih favorizuje
0 komentar(a)
Gusinje, Foto: Amil Ibrahimagić
Gusinje, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 24.10.2011. 06:43h

Nakon usvajanja Zakona o teritorijalnoj organizaciji Gusinje nikada neće postati samostalna opština, rekao je dr Rusmin Laličić, predsjednik mjesne zajednice “2. avgust” iz Gusnja.

On je ocjenio da je, najavom da će u Skupštini podržati zakon, Demokratska partija socijalista (DPS) prevarila Gusinjane kojima je godinama obećavala opštinu.

„Oni koji su nas toliko godina ubjeđivali da priča o opštini mora da se odloži, sada su glavni protivnici tog projekta. Čak se i staromodna opozicija promijenila i napredovala u tumačenju ljudskih prava i sloboda i povelje EU o lokalnoj samoupravi, a oni što nam duguju i sve to zaboraviše“, kazao je Laličić.

Mi smo odnosom DPS-a i skupštinskom diskusijom Mevludina Nuhodžića definitivno prevareni

Gusinjani su na elaboratu počeli da rade prije deset godina a na to su ih, kako tvrdi Laličić, ohrabrivali iz DPS-a.

Potpisao Marović

Godinama su čekali da im vlast odgovori na elaborat, pa je on vremenom zastario. On smatra da predstavnici vlasti ne gledaju isto na mnogobrojne zahtjeve za formiranje novih opština.

“U parlamentu se pričalo o elaboratu Petnjice, pa je očigledno da nas neko sabotira, a njih favorizuje. Mi smo odnosom DPS-a i skupštinskom diskusijom Mevludina Nuhodžića definitivno prevareni. Upravo je Nuhodžić bio tvorac dogovora o ekonomskoj i političkoj podršci DPS-a inicijativi za vraćanje statusa opštine Gusinju, a dogovor je sa Partijom za Gusinje potpisao potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović“, podsjetio je Laličić.

“Možda će nekome trebati kad mi odemo iz ovog mjesta. Vjerovatno će pred neke nove izbore DPS istupati sa demagoškom tezom Mila Đukanovića, da nema razloga da Gusinjani ne dobiju opštinu“, dodao je on.

Bonus video: