Lukšić: Sindikat policije da ne komentariše Krivokapića

"Kabinet predsjednika Vlade smatra da su neprimjerene ocjene Sindikata koje se tiču političkih poruka koje je u svom obraćanju imao predsjednik Skupštine"
93 pregleda 0 komentar(a)
Posebna jedinica policije, Foto: Savo Prelević
Posebna jedinica policije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.10.2011. 16:59h

Ocjene Sindikata Uprave policije koje se odnose na političke poruke predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića neprimjerene su i nepotrebne reakcije, smatraju u Kabinetu predsjednika Vlade.

Sindikat je pozvao Krivokapića da prestane da kritikuje policiju jer ga u tome, kako su naveli, demantuju rezultati Uprave policije.

Oni smatraju da Uprava policije treba da ostane samostalni organ i da je praksa stalnog prozivanja i neargumentovane kritike motivisana isključivo političkim i drugim razlozima.

Kabinet predsjednika Vlade, kako je saopšteno, podržava napore svih zapošljenih Uprave policije kako bi odgovorili svojim radnim zadacima u cilju povećanja bezbjednosti svih građana, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i ispunjavanja evropskih ciljeva organizovanja moderne službe.

U Sindikatu smatraju da Uprava policije treba da ostane samostalni organ i da je praksa stalnog prozivanja i neargumentovane kritike motivisana isključivo političkim i drugim razlozima

"Istovremeno, kabinet predsjednika Vlade smatra da su neprimjerene i nepotrebne reakcije i ocjene Sindikata Uprave policije, a koje se tiču političkih poruka koje je u svom obraćanju imao predsjednik Skupštine", kaže se u saopštenju.

"Takođe, uz razumijevanje zainteresovanosti sindikalne organizacije u pogledu pitanja koja se tiču polažaja Uprave policije u sistemu jedinstvene državne uprave, naglašavamo da će o njenom statusu i mjestu u sistemu izvršne vlasti, isključivo odlučivati Vlada Crne Gore na osnovu predloga resornog Ministarstva i ministra."

Komentarišući prijedlog Socijaldemokratske partije da se Uprava policije vrati pod okrilje Ministarstva unutrašnjih poslova, Krivokapić je ranije kazao da je to nesumnjivo evropski standard koji Crna Gora mora poštovati.

“To je neizbježno rješenje koje postoji u svim zemljama Evropske unije, osim u jednoj”, rekao je Krivokapić, dodajući da je to nužno za efektivnu demokratsku kontrolu sistema bezbjednosti koji su uvijek pod dodatnom obavezom demokratskih reformi.

Bonus video: