Amfilohije: Korijeni gej populacije i Krivokapića su psihološki isti

Mitropolit nije propustio da predsjednika SDP-a opet nazove "Krivomozgićem"
76 pregleda 0 komentar(a)
amfilohije, Foto: Arhiva Vijesti
amfilohije, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 20.10.2011. 16:01h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amflohije je u intervjuu beogradskom "Kuriru" rekao da su korijeni gej populacije i predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića "psihološki isti".

On je komentarišući održavanje LGBT protesta u Beogradu rekao: "Čega se pametan stidi, time se budala ponosi. To je priča slična onoj sa ovima na vlasti u Crnoj Gori. I oni su nesigurni".

Na pitanje da li poistovjećuje Krivokapića sa gej populacijom, Amfilohije je odgovorio da psihološki imaju iste korijene, jer "nametljivošću pokušavaju da se afirmišu".

Amfilohije kaže da je predsjednik SDP-a opterećen kompleksima

Nije lako ratovati s Bogom

Amfilohije je optužio SDP i Krivokapića da predvodi protjerivanje sveštenika SPC iz Crne Gore, sa ciljem da zarad ličnih interesa promijene identitet zemlje.

Mitropolit nije propustio da predsjednika SDP-a opet nazove "Krivomozgićem".

"Ne zovem ja njega tako da bih ga uvrijedio, već da bih ga podsjetio da bi mogao malo da obogati svoj mozak. On mora da shvati da s bogom nije lako ratovati. A on to pokušava", rekao je Amfilohije.

Na pitanje zašto Krivokapić to radi, Amfilohije kaže da je predsjednik SDP-a opterećen kompleksima.

" To što govori o velikosrpskom nacionalizmu je lažna priča. Psihološki posmatrano, to je pokazatelj postojanja dubokog kompleksa niže vrijednosti i nesigurnosti u sopstveni projekat. Savjest mu, očito, nije čista", zaključuje Amfilohije.

Bonus video: