Nikolić: Organizatori protesta statisti u opozicionom političkom projektu

"U krajnjem, sve se svodi na želju onih koji su bili u 'Vladi izbornog povjerenja' da nekako dođu do 'tehničke vlade'. I da se dočepaju Javnog servisa"
1583 pregleda 22 komentar(a)
Nikolić u Skupoštini Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Nikolić u Skupoštini Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.02.2019. 18:07h

Istureni organizatori i učesnici protesta, koji se deklarišu kao građani, svjesno ili nesvjesno, samo su statisti u opozicionom političkom projektu, koji će završiti kao i svi raniji što su ih vodili opozicioni lideri, saopštio je poslanik DPS-a, Miloš Nikolić.

On je ocijenio da protesti koji se žele predstaviti kao građanski, sve otvorenije u javnosti poprimaju partijski karakter.

"Opozicione partije su u tome zbog različitih interesa, iako proklamuju rušenje vlasti kao zajednički cilj. Opozicioni mediji i NVO su tu da svima pruže logistiku", tvrdi Nikolić.

"U krajnjem, sve se svodi na želju onih koji su bili u 'Vladi izbornog povjerenja' da nekako dođu do 'tehničke vlade'. I da se dočepaju Javnog servisa. Očekivano, najgrlatiji zagovornici tog scenarija su minorne partije kao URA, SDP i Ujedinjena Crna Gora. Oni se nadaju da će im Demokrate i DF, uz parapolitičku podlogu, završiti posao", saopštio je poslanik DPS-a.

Najagresivnije, dodaje Nikolić, nastupa Aleksa Bečić, koji umjesto Dritana Abazovića "ima dva nova autsajdera bez ikakve partijske potpore".

"Iako se odrekao crvene kravate da bi djelovao što građanskije, ne može da sakrije vidnu nervozu zbog neoborivih činjenica za plagijat. Pritom se nada da će istovremeno nastaviti da pridobija dio biračkog tijela od DF-a".

Nikolić smatra da DF ima primarni cilj da zaustavi sudski proces koji se vodi protiv njegovih lidera "zbog pokušaja terorizma i izdaje zemlje".

"Poučeni neslavnim iskustvom iz 2015. i 2016, misle da će imati više uspjeha sa nešto urbanijom ikonografijom, bez četničkih kokardi, alkohola i prasetine na ražnju. Ali su se ipak postarali da javnost zna da oni drže autobuske linije", saopštio je Nikolić.

Poslanik DPS-a je zaključio da se protesti u Crnoj Gori ne bi razlikovali od sličnih u regionu i širem okruženju da ih nije inicirao "odbjegli tajkun s potjernice".

"Istina, sad se od njega počinju ograđivati i organizatori protesta. Ostaje da se vidi hoće li mu naklonjeni mediji poslije jutrošnjeg nastupa na jednoj beogradskoj televiziji, u kojem je novinarima sa ovih prostora dodijelio pridjev 'balkanski', i dalje biti uslužni servis", zaključio je u saopštenju Nikolić.

Bonus video: