DPS Golubovci: Vujačić neistinama skreće pažnju sa poraza

"Brojke ne lažu pa pokazuju da je na evidenciji zavoda u Zeti bilo nešto više od 930 nezaposlenih što je značajno manji procenat nego na državnom nivou, a da je taj broj u zadnjoj godini smanjen za 11%, odnosno za preko 100 zaposlenih! Ta statistika najjasnije demantuje sve insinuacije na tu temu"
65 pregleda 3 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS
Ažurirano: 26.04.2018. 11:05h

Jedino ko mijenja teze u Zeti je koalicija URA-Demokrate, i njihov funkcioner Balša Vujačić, koji neistinama na lokalnom nivou pokušava da skrene pažnju javnosti sa niza poraza na svim izborima, navodi se u reagovanju DPS Golubovci na navode Balše Vujačića iz "Koalicije za 21. vijek".

"Zar je zamjena teza da Demokrate njihovi birači prozivaju za bježanje od odgovornosti zbog sve većeg pada podrške iz izbora u izbore? Ili je zamjena teza da, upravo koalicioni partneri sa kojima Demokrate vrše vlast u više opština, organizuju proslavu datuma ulaska strane vojske u Crnu Goru na način „da niko ne bude uvrijeđen“ što bi rekao jedan od lidera Demokrata? Je li zamjena teza da se Demokrate sa svojim partnerima vrijeđaju ovih dana na najniži način, ali da ne raskidaju koalicije, jer nema dovoljno velike uvrede koju ne bi progutali zarad očuvanja fotelja?", navodi se u saopštenju DPS Golubovci.

Oni su naveli da teze mijenja Vujačić kad govori o nezaposlenosti u Zeti, investicijama, ulaganjima.

"Brojke ne lažu pa pokazuju da je na evidenciji zavoda u Zeti bilo nešto više od 930 nezaposlenih što je značajno manji procenat nego na državnom nivou, a da je taj broj u zadnjoj godini smanjen za 11%, odnosno za preko 100 zaposlenih! Ta statistika najjasnije demantuje sve insinuacije na tu temu".

Poručili su da će u ovoj godini "generisati još stotinjak novih radnih mjesta" kroz projekte koji se realizuju.

"Ono što građani jasno vide, opozicionari izgleda da ne prepoznaju pa je ovo prilika da ih podjestimo na projekat Srednje stručne škole, vrijedan više od 4,5 milona eura,kojim ne samo da ćemo upotpuniti obrazovnu ponudu Zete i podići kvalitet obrazovanja, olakšati školovanje djeci sa teritorije Zete koja će imati priliku da pohađaju srednju školu koja je u blizini njihovih domova, a samim tim i olakšati njihovom roditeljima kada su u pitanju troškovi prevoza, već ćemo ovim projektom riješiti i višedecenijski problem dvoranskih sportova u Zeti kroz izgradnju jedne moderne sportske dvorane", saopšteno je iz DPS-a.

Podsjetili su na projekat druge faze obilaznice oko Golubovaca čijom će se izgradnjom, kako navode, zaokružiti cjelokupni projekat bulevara od il Vojislavljevića na Zabjelu do kružnog toka u naselju Bijelo Polje koji je vrijedan preko 30 miliona eura.

"Kada je u pitanju ovaj dio obilaznice, do sada je za imovinske odnose utrošeno oko 1,5 miliona, a obaveza Glavnog grada je da uloži još toliko u izgradnju tog dijela saobraćajnice Ukupno za ovu II dionicu će biti utrošeno preko šest milona eura", poručili su iz DPS-a.

"Završena je izgradnja prve dionice saobraćajnice putnog pravca Golubovci – Mataguži ukupne dužine 590 m i vrijednosti preko 400.000€. Rješavaju se imovinski sporovi za nastavak druge faze i već za par mjeseci će se nastaviti radovi na toj važnoj saobraćajnici koja će imati 2 kolovozne trake širine po 3,25 m, obostrane trotoare širine 2 m, rasvjetu i atmosfersku kanalizaciju", kazali su.

Kontinuirano se, poručuju iz DPS Golubovci, radi na lokalnim putevima, vodovodu i uličnoj rasvjeti kao i održavanju komunalnog reda a jos jedan važan projekat koji će dopronijeti boljem očivanji životne sredine na ovom prostoru kroz podsticanje odgovornijeg upravljanja otpadom, je izgradnja Reciklažnog dvorišta u Goričanima, projekat vrijedan skoro 150 hiljada eura, a koji je finansiran iz budžeta Glavnog grada

"Obzirom da ste mladi i bez ikakvog radnog iskustva, moŽda da ovaj program koji ovih dana po zetskim selima dijele vasi aktivisti iz Berana i Budve jer ne mozete naći nikog iz Zete da obavlja taj posao, sačuvate za 22 vijek jer ćete taman tada i to mozda doći na vlast!?"

"Dakle, u ovom trenutku u Zeti izvode radovi u vrijednosti od preko 10 miliona eura. Iza naših politika stoji preko 4,5 hiljada birača, a iza nekih drugih politika i predstavnika tih politika svega par desetina najbližih rođaka i prijatelja. Ta statistika jeste poražavajuća, ali srećom samo za one koji su se na poraze navikli, pa im još jedan u višedecenijskom nizu neće teško pasti", zaključili su iz DPS Golubovci.

Bonus video: