Roćen: Ne miješam biznis i politiku

Roćen tvrdi da su Medojevićevi "jedini argumenti u stilu \'javna je tajna\' i \'postoji obilje izvora\', jer drugih i nema, niti ih može imati”
221 pregleda 0 komentar(a)
Milan Roćen, Foto: Arhiva Vijesti
Milan Roćen, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.10.2011. 08:08h

Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Milan Roćen ponovo je pozvao lidera PzP-a Nebojšu Medojevića da se odrekne poslaničkog imuniteta i dokaže "izmišljotine" da stoji iza građevisnke kompanije "Bemax".

“U tekstu pod naslovom “Oduzeti imovinu bez dokaza o porijeklu”, objavljenom u ’’Vijestima’’ 17. oktobra, lider PzP Nebojša Medojević je ponovio najobičnije laži na moj račun, koje s vremena na vrijeme plasira u javnost, po gebelsovskoj matrici”, piše u reagovanju Roćena.

Roćen tvrdi da su Medojevićevi "jedini argumenti u stilu 'javna je tajna' i 'postoji obilje izvora', jer drugih i nema, niti ih može imati”: “Zna se moje profesionalno opredjeljenje, ja nikada nijesam kombinovao politiku sa biznisom, kao Medojević.

Tvrdnja da sam vlasnik ’’Bemaksa’’, ili šef ’’moćnog građevinskog kartela’’, jednako je tačna kao da ja kažem da je on vlasnik ’’Bektela’’.

Tvrdnja da sam vlasnik ’’Bemaksa’’, ili šef ’’moćnog građevinskog kartela’’, jednako je tačna kao da ja kažem da je on vlasnik ’’Bektela’’

Istina, piše se i priča da je Medojević nešto zakučio kroz honorare od zemunskog klana. I kao konsultant u privatizacionim procesima. Lopovska psihologija je, kažu, takva, da lopov za svakoga misli da je lopov”.

Komisiji priložio dokument blagovremeno

Roćen je reagovao i na ocjene iz MANS-a da se mora znati kako je za samo dvije godine uspio da vrati 100.000 kredita banci.

“Što se tiče dijela teksta koji se odnosi na vraćanje mog, najčuvenijeg kredita u Crnoj Gori, nijesam se do sada oglašavao u javnosti, i to iz dva razloga. Meni se MANS nije obraćao, a osim toga u toku je bio sudski proces, i nijesam htio da se moje izjave protumače na bilo koji način kao neka vrsta pritiska na sud, ili na Komisiju za sprečavanje konflikta interesa.

Inače, Komisiji sam blagovremeno priložio dokument iz kojeg se jasno vidi izvor sredstava za vraćanje kredita. Nemam ništa protiv, niti sam ikada imao, da se sve što je u vezi sa mojom imovinom, učini javnim, u skladu sa zakonskim propisima koji važe jednako za mene, kao i za druge”, stoji u reagovanju.

Bonus video: