Miško Vuković, Predrag Drecun i Zoran Jelić u masonskoj loži

Drecun, Vuković i Jelić sinoć nijesu odgovarali na telefonske pozive ni na SMS poruke, iako su znali razlog zbog kojeg ih novinar “Vijesti” traži
278 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2011. 08:28h

Profesorica Ekonomskog fakulteta i bivša poslanica Liberalnog saveza dr Mirjana Kuljak objavila je sinoć na svom fejzbuk profilu fotografiju sa sastanka jedne od masonskih loža u Crnoj Gori, na kojoj se vidi da su neki od članova tog tajnog društva poslanici DPS-a Miodrag Vuković i Zoran Jelić, bivši poslanik Narodne stranke i aktuelni član uprave Prve banke Predrag Drecun, nekadašnji direktor te banke Velimir Bogdanović, koji je i dalje zaposlen u Prvoj banci, te Aleksandar - Saša Drljević, direktor NVO “Zeleni Crne Gore” i bivši pomoćnik ministra za evropske integracije.

Kuljak je fotografiju objavila uz napomenu: “Evo obećane fotke - misli globalno, radi lokalno:)”, ali sinoć nije htjela da govori detaljnije o porijeklu fotografije, mjestu na kojem je snimljena i o kojoj masonskoj loži se radi.

Drecun, Vuković i Jelić sinoć nijesu odgovarali na telefonske pozive ni na SMS poruke, iako su znali razlog zbog kojeg ih novinar “Vijesti” traži.

Prema pouzdanim informacijama “Vijesti”, nema dileme da je fotografija, na kojoj se članovi masonske lože vide u karakterističnim odorama sa bijelim rukavicama i u prepoznatljivom ambijentu za održavanje sastanaka tajnog društva, autentična.

S obzirom da je na fotografiji vidljivo da u ceremoniji sa bijelim rukavicama učestvuju i žene, na slici je prikazan obred Velike regularne lože Crne Gore, koja je pod okriljem masonskog odreda Veliki orijent Francuske, otvorena za učešće žena.

Veliki orjent Francuske iako izuzetno brojan (50.000 članova) nema priznanje "majke svih loža" u Londonu, pa samim tim ne pripada zvaničnoj masoneriji.

U Crnoj Gori postoji još jedna loža.

Veliki majstor Velike lože Crne Gore Novica Jovović, advokat iz Podgorice, saopštio je ranije da organizacinja koja sebe naziva Velika regularna loža Crne Gore ne pripada regularnoj masoneriji.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: