Verica Maraš DPS-u uplatila 1.000 eura

Stijepović, Radunović i Vuletić ponovo uplatili za Đukanovićevu izbornu kampanju po 500 eura
200 pregleda 0 komentar(a)
Verica Maraš, Foto: Filip Roganović
Verica Maraš, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 25.04.2018. 18:29h

Demokratska partija socijalista (DPS) prikupila je nepunih 255.000 eura donacija za izbornu predsjedničku kampanju Mila Đukanovića, od čega je u posljednjih 10 dana stiglo malo više od 28.000 eura.

Kako se navodi u izvještaju objavljenom na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije jednu od najvećih donacija u tom periodu dala je izvršna direktorica AD “Plantaže” Verica Maraš, koja je uplatila 1.000 eura.

Među onima koji su u tom periodu dali po 500 eura su gradonačelnici Podgorice, Bara i Danilovgrada Slavoljub Stijepović, Zoran Srzentić i Branislav Đuranović, kao i poslanici Miodrag Radunović i Milorad Vuletić i državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Rešad Nuhodžić.

To je druga uplata za Stijepovića, Radunovića i Vuletića, koji su nekoliko nedjelja ranije kampanju stranačkog lidera pomogli sa po 500 eura.

Direktor Dječjeg doma u Bijeloj Vladimir Delićdao je 350 eura, a 50 eura manje dao je doskorašnji direktor Doma starih u Risnu Zoran Vukićević. Kako se navodi u izvještaju kampanju su sa po 300 eura pomogli i direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić i sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Vesna Brajović.

Direktor Fonda rada Kemal Đečević kampanju je pomogao sa 200 eura, koliko su dali i čelnik Opšte bolnice u Nikšiću Ilija Ašanin i šef Direktorata za energetiku u Ministarstvu ekonomije Miodrag Čanović. Direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane Mihailo Volkov uplatio je 100, dok je predsjednik Opštine Šavnik Mijomir Vujačić dao 50 eura.

Iz dokumenta koji je objavila ASK može se vidjeti da su donacije za izbornu kampanju stizale i dva dana poslije završetka izbora.

  • 28.000 eura stiglo je Demokratskoj partiji socijalista za predsjedničku kampanju u posljednjem 15-dnevnom izvještajnom periodu. U prvom periodu uplaćeno je skoro 226.000 eura

Bonus video: