"ŠTA SE ZAPRAVO SLAVI U BUDVI"

Nikolić: DF zastupa podanički i mitomanski nacionalizam

"Nema tog Crnogorca i Srbina koji može osporiti ulogu i žrtvu Crne Gore i njene vojske u Prvom svjetskom ratu. Takođe, nema tog političara današnjice koji može bilo kojom manipulacijom negirati tragične događaje koji su uslijedili nakon oslobođenja Crne Gore od austrougarske vojske"
267 pregleda 22 komentar(a)
Dani Vita Nikolića, Danica Nikolić, Foto: Svetlana Mandić
Dani Vita Nikolića, Danica Nikolić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 25.04.2018. 18:11h

Očigledno u Novoj i Demokratskom frontu još nijesu vidjeli kako izgledaju sramotni budvanski bilbordi, kao ni šta zapravo slave, da stavimo po strani to što su prepuni katastrofalnih pravopisnih grešaka. Dakle, bilbordima se ne obilježava pobjeda u Prvom svjetskom ratu, nego ulazak srpske vojske u Budvu, saopštila je Danica Nikolić iz Media tima DPS-a.

Ona je navela da "nova zamjena teza Jovana Vučurovića, ovog puta u istorijskom kontekstu, potpuno je očekivana i u skladu sa politikom koju predstavlja, to ne vrijedi ni komentarisati".

"Nema tog Crnogorca i Srbina koji može osporiti ulogu i žrtvu Crne Gore i njene vojske u Prvom svjetskom ratu. Takođe, nema tog političara današnjice koji može bilo kojom manipulacijom negirati tragične događaje koji su uslijedili nakon oslobođenja Crne Gore od austrougarske vojske. A tadašnju Kraljevinu Crnu Goru oslobađali su isključivo njeni vojnici i građani, niko drugi. I politički i istorijski je sramotno slaviti događaje koji su doveli do nestanka crnogorske države, detronizacije njenog kralja i bukvalnog zatiranja imena Crne Gore. Sramotno, da sramotnije od toga ne može biti, jer je sa mape svijeta nestala međunarodno priznata država, saveznica u Prvom svjetskom ratu, otadžbina naših predaka, za koju su hrabro i tada, kao i vjekovima ranije, ginuli. Ne ni za Srbiju, ni sa Austrougarsku, ni za Njemačku, ni za bilo koga drugog. Isključivo za Crnu Goru, njenu čast i slobodu. Sve ostalo što danas Nova i DF pokušavaju podmetnuti kao "činjenice", ni istorijski ni politički nije ništa drugo do inferiorni, podanički i mitomanski nacionalizam". saopštila je Nikolić.

Dodala je da bi, prije nego što naredni put uđu u zonu držanja istorijskih lekcija građanima Crne Gore, Novoj i DF-u "bilo korisnije da raščiste odnose u koaliciji koju formiraju sa Demokratama, SDP, URA i ostalima, ko je šta protivzakonito uradio u ovom slučaju i šta se zapravo slavi u Budvi".

"Do kojeg god zaključka da dođu, svi zajedno ne mogu izbrisati političku i ljudsku sramotu da su ponizili državu Crnu Goru, sve njene građane i posebno časne žrtve svih boraca koji su tokom Prvog svjetskog rata herojski i nadljudskim naporima branili zemlju i ginuli pomažući savezničkim vojskama u povlačenju. Njihovi podvizi ne mogu biti umanjeni bilo kakvim bilbordima i kampanjama, a za svoje "zasluge" neka se sami zapitaju u budvanskoj koaliciji", zaključila je Nikolić

Preporučujemo za Vas