Ferhat Dinoša nastavio da zapošljava rođake

Više članova Dinošine šire i uže porodice zaposleni su u Ministarstvu za ljudska prava, ali i u diplomatskim predstavništvima
189 pregleda 0 komentar(a)
Ferhat Dinoša, Foto: Savo Prelević
Ferhat Dinoša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.10.2011. 08:15h

Ministar ljudskih prava i predsjednik Demokratske unije Albanaca Ferhat Dinoša nedavno je na mjesto savjetnika za evropske integacije i međunarodne odnose postavio svog brata od strica Hamdija Hasanija, koji je prije toga radio kao službenik Ministarstva vanjskih poslova (MVP) u konzulatu u Njujorku.

Dinoša je tako, bez obzira na stalne pozive da se državna administracija profesionalizuje i depolitizuje uspio da, prije svog odlaska u diplomatiju, privatizuje onaj dio državnog aparata koji kontroliše.

Više članova Dinošine šire i uže porodice zaposleni su u Ministarstvu za ljudska prava, ali i u diplomatskim predstavništvima.

Osim Dinoše i Hasanija, koji je prezime uzeo po očevom imenu, u Ministarstvu je zaposlen i ministrov rođeni brat Fikret Ljuljanović, kako se i Dinoša nekada prezivao, dok njegova kćerka i član šire porodice Met Đoni rade u crnogorskoj ambasadi u Tirani.

Lider DUA rekao je “Vijestima” da je Hasani “čovjek koga znaju kao nekog ko može da da doprinos demokratskim procesima u Crnoj Gori iznad prosječnog”.

Opširnije u štampanom idanju

Bonus video: