Evropa treba da nas pamti po divljoj ljepoti i turizmu, a ne po kriminalu

Od danas više ćemo da govorimo samo o agendi mjerljivih rezultata na putu evropskih integracije
0 komentar(a)
Milić, File, Foto: Savo Prelević
Milić, File, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.10.2011. 18:46h

Lider SNP-a Srđan Milić smatra da je otpočinjanje pregovora od 23 i 24 poglavlja "šansa Crne Gore da promijeni imidž i pokažemo da ono što je najteže može da riješi i to ne ne zbog pojedinca, političke partije, ne zbog organizovane grupe kriminalaca, nego zato što postoji politička volja da se obračunavamo sa onima koji žele da budu izvan zakona".

On je, nakon sastanka sa komesarom za proširenje Štefanom Fileom kazao da "Crnu Goru treba da pamte po divljoj ljepoti i turizmu, a ne po člancima koji će govoriti o organizovanom kriminalu i korupciji".

"Od danas više ćemo da govorimo samo o agendi mjerljivih rezultata na putu evropskih integracije. Ono što je bitno - naš put u evropske integracije je plod konsenzusa čitavoga društva. Još jednom sa moje strane čestitke svim građanima Crne Gore. Ono što ne smijemo da zaboravimo je da naš put u EU nije samo harmonizacija sa evropskim zakonodavstvom, nego i strukturne reforme u ekonomiji koje će omogućiti da imamo veći životni standard, da građani osjećaju da bolje žive, istakao je Milić.

Bonus video: