Marović: HGI je privatna firma Vučinović, a članovi Hrvati po zanimanju

Marović tvrdi da nije dobio odgovor na Saboru na zahtjev da se iznese koliko je ko primio novca
75 pregleda 0 komentar(a)
Marija Vučinović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Marija Vučinović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.10.2011. 07:57h

Dosadašnji član Predsjedništva HGI Mato Marović optužio je juče predsjednicu te stranke Mariju Vučinović i njene najbliže saradnike za finansijske malverzacije.

Marović, koji je na izbornom Saboru stranke u subotu isključen iz stranačkog rukovodstva, juče se oglasio saopštenjem u kojem tvrdi da je “odbio da bude član rukovodstva HGI jer oni grubo krše propise Crne Gore i Statut stranke.“

„Najveći dio finansijskih sredstava namijenjenih finansiranju aktivnosti stranke, trošen je za bogate honorare predsjednice HGI i njenih poslušnika, a podizana sredstva su pravdana krivotvorenim putnim nalozima za nikada ostvarena putovanja, na imena ljudi bez njihovog znanja, krivotvorenim potpisima”, rekao je Marović.

On je kazao da je broj naplaćenih dnevnica redovno bio veći od ostvarenog, tako da su za put do Dubrovnika naplaćivali po tri i više dnevnica po 170 eura.

Marović tvrdi da nije dobio odgovor na Saboru na zahtjev da se iznese koliko je ko primio novca.

„Ovim se potvrđuje da je HGI postao privatna firma Vučinović, a članovi HGI njeni uposlenici, to jest Hrvati po zanimanju“, rekao je Marović.

Ostao je usamljen i ništa nije tačno

Vučinović juče nije željela detaljnije da komentariše tvrdnje Marovića, navodeći da će HGI narednih dana održati konferenciju za štampu „na kojoj ćemo argumentovano pobiti njegove (Marovićeve) iskaze“.

„Sada samo mogu reći da apsolutno ništa od onoga što je Marović rekao ne stoji.

To je priča koja je na Saboru naišla na opšte neodobravanje i Marović je ostao usamljen u takvim stavovima, čime on očito nije zadovoljan i sada ide dalje sa ovakvim neargumentovanim medijskim istupima“, kazala je Vučinović „Vijestima“.

Bonus video: