Napredak ka EU je i podsticaj za članstvo u NATO

Lukšić boravi u prvoj zvaničnoj posjeti SAD na poziv potpredsjednika te zemlje, Džozefa Bajdena
0 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Beta/AP
Igor Lukšić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.10.2011. 16:54h

Napredak Crne Gore na putu evropskih integracija istovremeno je i podsticaj za članstvo u Sjevernoatlantskom savezu, ocijenio je crnogorski premijer Igor Lukšić na sastanku sa pomoćnikom sekretara odbrane Sjedinjenih Američkih Država, Aleksandrom Veršbouom.

Lukšić boravi u prvoj zvaničnoj posjeti SAD na poziv potpredsjednika te zemlje, Džozefa Bajdena.

Kako je saopšteno iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošču, Lukšić i Veršbou razgovarali su o spoljnopolitičkim prioritetima Crne Gore, članstvu u NATO i Evropskoj uniji.

„Veršbou je pohvalio posvećenost Crne Gore u ispunjavanju obaveza i efikasnost u pogledu sprovođena reformi. On se takođe zahvalio na doprinosu koji Crna Gora daje u mirovnim misijama i tom prilikom izrazio saučešće porodici crnogorskog vojnika Mijaila Perišića, koji je preminuo tokom angažmana u misiji u Avganistanu“, navodi se u saopštenju.

Lukšić je, dodaje se, ukazao na komplementarnost procesa pridruživanja u NATO i EU, ističući da je napredak na putu evropskih integracija istovremeno i svojevrstan podsticaj za članstvo u Sjevernoatlantskom savezu.

On je ponovio da Crna Gora nije opterećena rokovima već da je prioritet kvalitet sprovođenja reformi i dostizanje boljih standarda u svim oblastima.

Bonus video: