Krivokapić: Policija u Crnoj Gori nije pod demokratskom kontrolom

Ako znate da vam lideri opozicije sjede u savjetu predsjednika Srbije za Srbiju i dijasporu, onda vam je jasno dokle to seže, rekao je predsjednik SDP-a
0 komentar(a)
ranko krivokapić, Foto: Luka Zeković
ranko krivokapić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.10.2011. 13:28h

Izmjene Ustava u dijelu pravosuđa ne mogu se uslovljavati promjenama u vezi sa identitetskim pitanjima, jer se o tome ne može pregovarati, poručio je predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić.

"Ne možete pregovarati da nemate pravo na nezavisnu državu, jer su to simboli nezavisne države, ne možete pregovarati da li Ustav važi, jer je usvojen", rekao je Krivokapić radiju Crne Gore.

On smatra demokratskim pokretanje zahtjeva za izmjenu Ustava, ali bez uslovljavanja, dodajući da ne mogu da se odreknu nezavisnosti da bi neko glasao za bilo šta.

"U Socijaldemokratskoj partiji mislimo da je to nastavak politike negiranja nezavisnosti Crne Gore«, kazao je Krivokapić.

"To je meni jasna strategija, ona je na Balkanu shvatljiva, na zapadu ne bi bila, ali ako znate da vam lideri opozicije sjede u savjetu predsjednika Srbije za Srbiju i dijasporu, onda vam je jasno dokle to seže u našim uslovima".

Policija nije pod demokratskom kontrolom

Komentarišući pitanje izbora direktora Uprave policije i javnog konkursa na kom treba da bude biran, Krivokapić je ocijenio da je procedura jasna i da je sad na ministru unutrašnjih poslova i premijeru da se dogovore oko kandidata.

On je ukazao na slučaj kada "direktor neće da da podatke ministru, pa ministra brani Agencija za zaštitu podataka od direktora«, navodeći da je tada jasno da bezbjednosne službe nijesu pod efektivnom kontrolom.

"I to je drastičan primjer elementarne nefunkcionalnosti kad policija nije pod demokratskom kontrolom", rekao je.

Bonus video: