Ulcinj: DPS otpustio Cungua

Njega će na funkciji predsjednika Opštine, kako saznajemo, vjerovatno zamijeniti šef ulcinjskog odbora DPS Ljoro Nrekić
108 pregleda 6 komentar(a)
Nazif Cungu, Foto: Savo Prelević
Nazif Cungu, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.04.2018. 19:42h

Novi predsjednik Opštine Ulcinj biće iz redova Demokratske partije socijalista (DPS) a šef lokalnog parlamenta iz Force. To je dogovor dvije najjače partije na izborima održanim početkom februara, koji je zaključen noćas.

Glavni odbor Force prije toga donio je odluku da podrži predstavnika DPS za funkciju predsjednika Opštine.

"Imamo i ime našeg kandidata za funkciju šefa SO, ali o tome sjutra na klubu", kazao je Vijestima aktuelni predsjednik Opštine i lider Force Nazif Cungu.

Njega će na toj funkciji, kako saznajemo, vjerovatno zamijeniti šef OO DPS Ljoro Nrekić, iako se licitira sa još nekim funkcionerima te partije, dok će Forca za predsjednika SO predložiti Ilira Čapunija.

U vlast će ući još i koalicija oko Demokratske partije bivšeg predsjednika Opštine Fatmira Đeke i Demokratska unija Albanaca ministra manjina Mehmeda Zenke, koji su tradicionalni partneri Đukanovićeve partije.

Na sjutrašnjoj sjednici lokalnog parlamenta koja počinje u 18 sati, biće poznato da li će članice vladajuće koalicije biti i partneri DPS na državnom nivou, Socijaldemokarte i Bošnjačka stranka.

Na izborima u februaru, DPS i Forca osvojili su po osam mandata, Koalicija oko DP sedam, DUA i SD po tri, URA dva, a BS i SDP po jedan mandat.

Bonus video: