Uzdanica SDP-a perom gonila ustaše

Kako je 1991. godine pisala savjetnica ministra unutrašnjih poslova Tanja Knežević Perišić, članica medijskog pula SDP-a
323 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2011. 08:28h

Mlada i afirmacije željna novinarka, a danas savjetnica za medije crnogorskog ministra unutrašnjih poslova i članica Medijskog pula SDP, Tanja Knežević-Perišić ovako je pisala 1991. godine za "Nikšićke novine":

„Novembar 25. i 26. hercegovačko ratište – prva linija fronta. Osnovni motiv koji me je pokrenuo da odem na hercegovačko ratište nakon izbjeglištva iz Zagreba, bila je želja da vidim te naše borce, naše sugrađane, koji sedamdesetak dana brane čast i ugled Jugoslavije, rastjeruju ustaške bande i pripadnike hrvatske vojske, iz mjesta u Hercegovini koja su i u prošlim ratovima bila na zlu glasu po nedjelima koja su uradili. Upravo su pale i Čepikuće, ozloglašeno ustaško uporište sa strateškim značajem"

Tako počinje tekst „Savina brigada za primjer čojstva i junaštva“ koji potpisuje Knežević 29.novembra 1991. godine.

Međunarodni naučno-stručni skup „Izvještavanje o napadima na Dubrovnik i međunarodno priznanje Hrvatske – 20 godina kasnije“ koji je u ponedjeljak okončan u Dubrovniku, osvijetlio je dio medijskog rata koji je u ljeto i jesen 1991. godine iz Crne Gore i Srbije vođen u pripremi, ali i kao opravdanje vojne agresije crnogorskih rezervista u redovima jedinica JNA.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: