Đukanović: Ima Budva šta da slavi umjesto nestanka crnogorske države

Istorija Budve, kako je kazao član Predsjednišva SDP u tom gradu, bogata je i zanimljiva, pa u 2018. treba slaviti datume i simbole koji će ujedinjavati grad i državu, a ne stvarati podjele
212 pregleda 14 komentar(a)
Budva bilbord, Oslobođenje Budve, Budva 1918
Budva bilbord, Oslobođenje Budve, Budva 1918
Ažurirano: 24.04.2018. 14:21h

Vlast koja je po sopstvenom priznanju opljačkala građane Budve za preko stotinu miliona eura ili vrijednost novog Kliničkog centra, definitivno nema šansu da se u doglednoj budućnosti nastavi sa kriminalnim aktivnostima kojima su se organizovano bavili, osim ako im to ne omoguće prvaci Demokratskog fronta iz Budve sprovođenjem nacionalističke agende na lokalnom nivou, kazao je Slavko Đukanović, član Predsjednišva SDP Budva.

Kako je kazao, građanima Budve nije nedostajalo "agende" pa su smijenlli DPS, nego poštene vlasti koja će "sanirati štetu nastalu poharom DPS-a" i stvoriti uslove za dinamičan napredak najperspektivnije opštine na Jadranu.

"Dio toga je već u prvih godinu i po dana i urađeno, prihodi su povećani za desetak miliona, rashodi smanjeni, plate su redovne, a budžet nije bio blokiran kao u vrijeme DPS vlasti. Djelovalo bi mediteranski idilično, sa izgradnjom novih saobraćajnica, obnovom šetališta, vrtića, igrališta i prihodima od pola milijarde eura od turizma da nije želje određenih prvaka DF-a da silom na sramotu potežu teme koje dijele i građane Budve i Crne Gore, čime prave štetu svima koji čine budvansku vlast i trude se da pošteno rade u korist građana tog grada", rekao je Đukanović.

Istorija Budve, kako je kazao, bogata je i zanimljiva, pa u 2018. treba slaviti datume i simbole koji će ujedinjavati grad i državu, a ne stvarati podjele.

"Njen Stari grad, ali i Petrovac (Castel Lastva), Sv. Stefan, Paštrovići, Markovići, Grbalj, Brajići. U okviru tog bogatog istorijskog nasljeđa u 2018. godini treba tražiti datume i simbole koji će ujedinjavati Budvu i Crnu Goru, a ne sijati podjele i razdor. Jer imala je Budva u tom periodu na koji se prvaci iz DF-a pozivaju još značajnijih datuma, poput prve pobjede Komunističke partije na lokalnim izborima na Jadranu kad je 1920. stvorena "Crvena Komuna" u Petrovcu. Imala je i bitku na Brajićima kad su stanovnici Budve i okoline do nogu potukli okupatorske italijanske snage 1941. godine. Ima svog Stefana Mitrova Ljubišu i Kanjoša kao simbol časne borbe i posvećenosti svom kraju, svoje manastire i crkve, prožimanje duhovnosti istočnog i zapadnog obreda Hrišćanstva. Ima znači Budva što da slavi da ne bi slavila nestanak crnogorske države, tako da se ozbiljna vlast treba baviti onime što je suština kvalitetnog života svih građana", poručio je Đukanović.

Bonus video: