SNP: Manje povjerenje u EU je ozbiljan signal građanima

Za to postoji više razloga, kako na domaćem, tako i na spoljnom planu, jer je evidentna kriza u EU, uz negativne rezultate država
0 komentar(a)
poslanici, skupština, Foto: Luka Zeković
poslanici, skupština, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.10.2011. 12:22h

Pad povjerenja u Evropsku uniju (EU) ozbiljan je signal svim građanima u Crnoj Gori, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Prema najnovijim rezultatima istraživanja Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM), povjerenje građana Crne Gore u EU je smanjeno u odnosu na raniji period. Smanjeno je i povjerenje u NATO – oko 35 odsto građana imalo je povjerenja u Alijansu u novembru, a sada oko 30 odsto.

"Za to postoji više razloga, kako na domaćem, tako i na spoljnom planu, jer je evidentna kriza u EU, uz negativne rezultate država, kao što su Grčka, Portugal i Irska", saopšteno je agenciji MINA iz medijskog centra SNP-a.

Iz te partije su poručili da treba navesti da je simptomatičan rast građanskog povjerenja u premijera Igora Lukšića na 3,25, uz pad povjerenja Mila Đukanovića na 2,9, na istoj skali.

"Istovremeno pažnju privlači činjenica da je još jednom potvrđeno mišljenje građana Crne Gore da očigledno većinski ne žele ulazak u NATO", kazali su iz SNP-a.

Metodolog CEDEM-a Miloš Bešić je danas, na predstavljanju rezultata istraživanja, ocijenio interesantnim što je razlika Lukšića, u odnosu na Đukanovića, u smislu popularnosti, veoma izražena.

Bonus video: