Osnivači napuštaju Centar za akademski integritet: Nećemo da budemo zloupotrijebljeni u političke svrhe

Izvršni direktor nevladinog udruženja (NVU) Centar za akademski integritet, Mitar Đukanović saopštio je da je gotovo polovina magistarskog rada lidera Demokrata Alekse Bečića plagijat
395 pregleda 16 komentar(a)
Mitar Đukanović, Foto: PR Centar
Mitar Đukanović, Foto: PR Centar
Ažurirano: 24.04.2018. 11:25h

Osnivači Centra za akademski integritet Filip Ivanović i Bojana Jokić zatražili su od Ministarstva unutrašnjih poslova da se njihova imena izbrišu kao osnivača te NVO iz Registra nevladinih organizacija, saznaju "Vijesti".

Kao razlog, kako "Vijesti" saznaju su naveli da je Centar za akademski integritet "zloupotrijebljen u dnevno političke svrhe" i da u tome ne žele da učestvuju.

Ivanović je naveo da je osnivački akt "potpisao u dobroj vjeri podržavajući osnivanje organizacije čiji je cilj borba protiv akademske korpucije i zalaganje za akademsku etiku".

"Kako je organzacije u međuvremenu zloupotrijebljena u dnevno-političke svrhe molim vas da moje ime, kako osnivača, izbrišete iz Registra nevladinih organizacija koje vaše Ministarstvo vodi, čime odričem svaku dalju povezanost sa NVO Centar za akademski integritet", navodi se u dopisu Ivanovića dostavljenom MUP-u.

Jokić je navela i da ne želi da se njeno ime zloupotrijebi "na bilo koji nčin i u bilo kom kontekstu"

Izvršni direktor nevladinog udruženja (NVU) Centar za akademski integritet, Mitar Đukanović saopštio je da je gotovo polovina magistarskog rada lidera Demokrata Alekse Bečića plagijat.

Iz Demokratske Crne Gore je odgovoreno da je tvrdnja Đukanovića "monstruozna i ogavna udbaška podmetačina", kao i da je "amaterski smišljena i traljavo izvedena akcija dijela DF-a i DPS-a".

Profesor doktor Milan Lakićević, mentor Bečića rekao je da lidera Demokrata sve citate jasno naveo, te da nije bilo plagijata.

Iz Centra za akademski integritet su ranije saopštili da će danas podnijeti krivičnu prijavu protiv Bečića.

Bonus video: