Poslanici DPS-a ignorisali raspravu o opozicionom predlogu izmjena Ustava

Poslanik SDP-a nije reagovao ni na aludiranje opozicije da je odsustvo članova vladajuće koalicije dirigovano iz stranačkih centrala
61 pregleda 0 komentar(a)
Džavid Šabović, Velizar Kaluđerović, Foto: Luka Zeković
Džavid Šabović, Velizar Kaluđerović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.10.2011. 10:32h

Sjednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo na kojoj je trebalo da se raspravlja o opozicionom predlogu izmjena Ustava odložena jer nije došao niko od poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

Jedini predstavnik vladajuće koalicije bio je predsjednik Odbora, Džavid Šabović, dok su opoziciju predstavljali poslanici SNP-a Neven Gošović i Dobrica Šljivančanin, kao i poslanik Nove srpske demokratije (Nova) Emilo Labudović.

Šabović nije mogao da odgovori kolegama zbog čega niko od poslanika vladajuće koalicije nije došao, iako je nekoliko puta pokušao telefonom da kontaktira kolege iz odbora.

Poslanik SDP-a nije reagovao ni na aludiranje opozicije da je odsustvo članova vladajuće koalicije dirigovano iz stranačkih centrala.

"U mjojoj stranci ja dajem partijske instrukcije", odgovorio je Šabović, na opasku Velizara Kaluđerovića da je dolaskom na sjednicu šef odbora pokazao da ne sluša naredbe iz stranke.

"U mjojoj stranci ja dajem partijske instrukcije", odgovorio je Šabović, na opasku Velizara Kaluđerovića da je dolaskom na sjednicu šef odbora pokazao da ne sluša naredbe iz stranke

Opozicionih predlogom za promjenu Ustava, između ostalog, predviđeno je korišćenje trobojke kao narodne zastave, skraćenje državne himne za poslednje dvije strofe dok bi srpski jezik, uz crnogorski, trebao da postane službeni.

Socijalistička naodna partija, koja je načelno podržala vladin predlog za izmjenu Ustava, ranije je pozvala vlast da isto učini kada se 11. oktobra bude raspravljalo o modelu kojim se predlaže i da se predsjednik Vrhovnog suda i Vrhovni državni tužilac biraju dvotrećinskom podrškom parlamenta. Vladajuća koalicija je takav je predlog nazvala ucjenom, nagovještavajući da ga neće podržati.

Bonus video: