Spahić: Neću podržati opozicioni predlog za izmjenu Ustava

Opozicioni predlog o promjenama Ustava, koji predviđa regilisanje jezika, zastave i himne, razmatraće parlament 11. oktobra
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2011. 11:13h

Poslanik Socijaldemokratske partije Ervin Spahić rekao je da ta stranka još nije utvrdila konačan stav o predlogu opozicije za izmjene Ustava, ali je naveo da ga on neće podržati.Opozicioni predlog o promjenama Ustava, koji predviđa regilisanje jezika, zastave i himne, razmatraće parlament 11. oktobra. „Ne vidim nešto posebno u njihovom predlogu, osim nekih stvari koje ne mogu da stoje u Ustavu. Što se mene lično tiče, ja neću glasati za njihov predlog, a još nismo partijski stav povodom toga zauzeli“, kazao je Spahić agenciji MINA.Prema njegovim rijelima, SDP će zauzeti stav po tom pitanju do sjednice Skupštine.„Djelovi toga što je opozicija predložila meni se ne sviđaju, ali ovo sad još nije usvajanje izmjena Ustava, već samo predlog.

Ne vidim da se kroz taj njihov predlog ne može amandmanski djelovati na ovaj naš, koji je usvojen“, zaključio je Spahić.Parlament je ranije usvojio nacrt amandmana na Ustav Crne Gore, koji je inicirala Vlada. O tom dokumentu vodiće se javna rasprava do kraja oktobra.Odbor za ustavna pitanja trebalo bi najkasnije do 20. novembra da dostavi Skupštini predlog amandmana na Ustav Crne Gore.

Bonus video: