Lalošević: Crnoj Gori ne trebaju konfrontacije nego istina

„Najbolji pokazatelj za to će biti 12. oktobar kada će Evropska komisija dati mišljenje, ja se nadam pozitivno", kazao je Lalošević
0 komentar(a)
Vasilije Lalošević, Foto: Boris Pejović
Vasilije Lalošević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.10.2011. 16:35h

Crnoj Gori, uoči dobijanja mišljenja Evropske komisije, nijesu potrebne konfrontacije, već istina, poručio je član Odbora za međunarodne odnose i evropske integracije Vasilije Lalošević.

Bivša ministarka za evropske integracije Gordana Đurović kritikovala je u Budvi Evropsku agendu, ocjenjujući da tom materijalu nedostaje analitika, sinteza i pregled.

"Ove teške ocjene izrečene na ovakav način meni kao potpredsjedniku zajedničkog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje daju i novu sliku. Ja ovakvo činjenično stanje nijesam imao priliku da čujem", rekao je Lalošević radiju Antena M.

On smatra da se definitivno ostvaruje akcioni plan koji je usvojila i Vlada i crnogorski Parlament.

„Najbolji pokazatelj za to će biti 12. oktobar kada će Evropska komisija dati mišljenje, ja se nadam pozitivno", kazao je Lalošević.

On smatra interesantnim to što kritika Đurović dolazi dan nakon što su zvaničnici Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija nagovijestili moguće konture pregovaračkog tima.

"Možda Đurović ima određene informacije o pregovaračkim strukturama i timu jer je njoj i ranije nuđeno da bude na čelu tog tima, ali je odbila, tako da se ovo njeno reagovanje može posmatratiti i u tom kontekstu", kazao je Lalošević.

On ocjenjuje da uoči 12. oktobra nijesu potrebne konfrontacije. "Nije potrebno vrijeme konfrontacija pa makar one bile, kao u ovom slučaju, unutar pripadnika vladajuće koalicije. Potrebno je vrijeme istine“.

Lalošević smatra da bi Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija trebalo da reaguje.

"Mislim da do 12. oktobra moramo uraditi sve da imamo definisane stavove prije svega u našoj kući", poručio je Lalošević.

Bonus video: