Za nova vozila Vujanovića i Lukšića 157.000 eura

Lukšić je imao pravo da preuzme “audi” kojim se koristio njegov prethodnik, ali je bivši premijer Đukanović odlučio da ga zadrži još neko vrijeme
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2011. 08:28h

Predsjednici države i Vlade Filip Vujanović i Igor Lukšić dobili su nove službene automobile, a u te svrhe iz državne kase opredijeljeno je 157.000 eura. To je “Vijestima potvrdio” pomoćnik direktora Uprave policije Miljan Perović, koji je kazao da je ugovor o kupovini dva nova “audija” (A8) sa kompanijom Rokšped DOO sklopljen 27. juna ove godine.

Kako su automobili isti, cijena jednog je 78.500 eura. Razlozi za dodatni izdatak iz državnog budžeta za nova službena vozila, kako kaže Perović, su različiti.

Lukšić je imao pravo da preuzme “audi” kojim se ranije koristio njegov prethodnik, ali bivši premijer Milo Đukanović, u skladu sa odlukom Vlade, ipak odlučio da ga zadrži još neko vrijeme.

“Ugovor o kupovini automobila po završenoj tenderskoj proceduri sklopljen je sa najpovoljnijim ponuđačem. Za oba automobila utošeno je 157.000,00 eura. Predsjednik države do sada je koristio službeni automobil marke “audi A8”, godina proizvodnje 1999.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: