PzP i SNP opet ratuju

Šef SNP-a Srđan Milić sinoć je na TVCG kazao da je Medojeviću najbolje da se kandiduje za predsjednika SNP-a
0 komentar(a)
Milić i Medojević, Foto: Arhiva Vijesti
Milić i Medojević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.09.2011. 07:37h

SNP je juče poručila da, kao što su oni podržali Vladin predlog promjene Ustava u oblasti pravosuđa, očekuju da i DPS-SDP koalicija ima isti pristup kada se 11. oktobra bude raspravljalo o izmjenama ustava koji je predložila opozicija.

U toj partiji su odbacili optužbe lidera PzP-a Nebojše Medojevića da su onemogućili opoziciju da napravi suštinske reforme u toj oblasti, tvrdeći da je za konačno usvajanje ustavnih promjena neophodna dvotrećinska većina.

Medojević je ranije juče kazao da je podrškom Vladinom predlogu, SNP zaustavila radikalne promjene koje je opozicija predložila u načinu izbora predsjednika Sudskog savjeta, dvotrećinsko glasanje za predsjednika Vrhovnog suda, vrhovnog državnog tužioca i ombudsmana, kao i nezastarijevanje krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije.

Medojević je agenciji MINA rekao da je malo vjerovatno da predstavnici vlasti omoguće da se u parlamentu razgovara o tim suštinskim temama.

„Oni vjerovatno imaju svoje razloge, ta frakcija SNP-a koja je podržala režim, ali oni sigurno nijesu ni reforme u pravosuđu ni popravljanje tragičnog stanja u toj oblasti“, kazao je on.

Šef SNP-a Srđan Milić sinoć je na TVCG kazao da je Medojeviću najbolje da se kandiduje za predsjednika SNP-a, a u saopštenju partije piše da su u poslaničkom klubu jednoglasno, prije glasanja u parlamentu, bili za to da podrže vladinu verziju ustavnih promjena i da su njenih šest poslanika, koji nijesu bili u sali, opravdano bili odsutni.

Bonus video: