Skupština na "čekiranje" bacila 7,5 hiljada eura

Zaposlenik u parlamentu će, nakon dvije i po godine, opet morati da se potpisuje kada dođe na posao, kada se završi radno vrijeme, kao i prilikom odlaska na pauzu i povratka sa nje
0 komentar(a)
zastava Skupština, Foto: Luka Zeković
zastava Skupština, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.04.2018. 19:37h

Skupština Crne Gore potrošila je 7.500 na elektronski sistem evidencije radnog vremena, da bi ga nakon nešto više od dvije godine povukla iz upotrebe i opet prešla na sistem ručnim potpisivanjem zaposlenih kada dođu na posao.

Taj uređaj je, kako je “Vijestima” saopšteno iz parlamenta, nabavljen polovinom 2015. godine, kada je tom institucijom rukovodio predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić, ali se, kako tvrde, pokazao kao neefikasan.

Skupština Crne Gore nabavila je elektronski sistem evidencije radnog vremena polovinom 2015. godine, koji je koštao 7.499,38 eura. Međutim, taj sistem se u praksi pokazao kao neefikasan, složen i komplikovan za korišćenje, što je izazivalo nedoumice kod zaposlenih, posebno zbog toga što je Služba Skupštine raspoređena na tri lokacije. Zato se prešlo na evidenciju ručnim upisivanjem”, kazali su “Vijestima” iz Skupštine koju sada vodi predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović.

Zaposlenik u parlamentu tako će, nakon dvije i po godine, opet morati da se potpisuje kada dođe na posao, kada se završi radno vrijeme, kao i prilikom odlaska na pauzu i povratka sa nje.

Zaposleni će se potpisivati kod svog rukovodioca, koji je dužan da spiskove, u kojima se upisuje vrijeme dolaska, vrijeme odlaska sa posla, kao i razlog izlaska ili kašnjenja, dostavi generalnom sekretaru Aleksandru Jovićeviću.

Ukoliko mjesto rukovodioca nije popunjeno, Jovićević će odrediti ko će se starati o spiskovima i voditi evidenciju o vremenu dolaska i odlaska zaposlenih u parlamentu.

Parlament će u 2018. na javne nabavke potrošiti 919.917 eura. Između ostalog, biće kupljena tri nova automobila u vrijednosti od 36.000 eura, hotelski smještaj poslanika koštaće građane 30.000 eura, a avionske karte 150.000 eura.

Parlament će, između ostalog, za račune za mobilne telefone u ovoj godini potrošiti 93.500 eura, dok će gorivo za poslanike koštati građane 67.117 eura za godinu dana.

Bonus video: