Za prelazak granice sa Albanijom biće dovoljna lična karta

U razgovoru dvojice ministara istaknuto je zadovoljstvo funkcionisanjem zajedničkog graničnog prelaza Sukobin-Murićani
122 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2011. 19:59h

Prelazak granice između Crne Gore i Albanije uskoro bi trebalo da bude olakšan, jer će biti omogućen uz korišćenje biometrijskih ličnih karata, ocijenili su u Tirani ministri unutrašnjih poslova dvije zemlje, Ivan Brajović i Bujar Nishani, prenosi MINA.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Brajović je u Tirani učestvovao na drugom ministarskom sastanku Upravnog odbora Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA).

U razgovoru dvojice ministara istaknuto je zadovoljstvo funkcionisanjem zajedničkog graničnog prelaza Sukobin-Murićani, što je potvrđeno brojem prelazaka ostvarenih preko tog prelaza za vrijeme aktuelne turističke sezone.

Brajović je potencirao i značaj intenziviranja aktivnosti na izgradnji puta Podgorica–Gusinje, koji dijelom prolazi kroz teritoriju Albanije

„Ministri su razgovarali i o aktivnostima koje će doprinijeti olakšavanju prelaska državne granice građanima Crne Gore i Albanije, na način što će se prelazak omogućiti korišćenjem biometrijskih ličnih karata, čime bi se postigao brži protok putnika“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je crnogorska Vlada inicijativu za potpisivanje sporazuma u toj oblasti uputila Vladi Albanije i, prema riječima Nišanija, nadležni organi bi ubrzo trebalo da odgovore na nju.

Brajović je potencirao i značaj intenziviranja aktivnosti na izgradnji puta Podgorica–Gusinje, koji dijelom prolazi kroz teritoriju Albanije, kao i zajedničkih aktivnosti na realizaciji mjera koje su vlade dvije zemlje dogovorile po pitanju regulacija sliva Skadarskog jezera, u cilju prevencije eventualnih poplava u toj oblasti.

„Obje navedene inicijative podržao je i Nishani i istakao da će se u Vladi Albanije založiti za preduzimanje konkretnih aktivnosti po tim pitanjima“, kaže se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: