Šćekić ostaje na čelu Berana

On je za predsjednika Opštine Berane izabran glasovima koalicije Zdravo Berane kojoj pripada i odbornika Demokratske Crne Gore
219 pregleda 3 komentar(a)
Dragoslav Šćekić, Foto: Tufik Softić
Dragoslav Šćekić, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 23.04.2018. 13:21h

Predsjednik opštine Berane i u narednom mandatu biće dosadašnji predsjednik Dragoslav Šćekić (SNP).

On je na hitnoj sjednici Skupštine opštine izabran glasovima koalicije Zdravo Berane kojoj pripada i odbornika Demokratske Crne Gore.

Protiv njegovog izbora glasalo je šesnaest odbornika koalicije DPS, BS, SD.

Polažući svečanu izjavu, Šćekić je zahvalio svima i poručio da će biti predsjednik svih građana.

"Siguran sam da ćemo sa našim partnerima iz Demokratske Crne Gore svaku stavku iz predizbornog programa pretočiti u djelo i nastaviti sve započete projekte", rekao je Šćekić.

On je dodao da u narednom periodu očekuje da saradnja sa Vladom Crne Gore bude mnogo intenzivnija i na značajnijem nivou, uz, kako je kazao, eliminisanje bilo koje vrste opstrukcije.

"Želim da podijelim sa vama i moje uvjerenje da su vremena ličnih, uskopartijskih interesa iza nas i da smo uveliko svjesni teškog ekonomskog ambijenta koji nas okružuje... Život naših Beranki i Beranaca mora biti prioritet i svrha našeg političkog djelovanja, kako vlasti tako i opozicije. I upravo ta prolaznost naših političkih funkcija ne daje nam za pravo da se ponašamo neodgovorno", rekao je Šćekić.

Na sjednici su izabrani skupštinski odbori i usvojena odluka o privremenom finansiranju za period od kraja prošle do 31. marta ove godine.

Očekuje se da ce već za nekoliko dana biti zakazana nova sjednica na kojoj će biti usvojen budžet Opštine Berane za tekuću godinu.

Nakon posljednjih lokalnih izbora vlast u Beranama obavljaju koalicija Zdravo Berane i Demokratska Crna Gora sa 18 odbornika, dok je sa odbornikom manje u opoziciji koalicija DPS, BS i SD.

Bonus video: