Usvojen Izvještaj Bogdanovića o ostvarivanju budžeta za januar-jun

Jovićević je kazao da za period od janura do avgusta prihodi iznose nešto više od četiri miliona eura, ili 94,37 procenata planiranih prihoda
0 komentar(a)
Skupština Cetinje, Foto: Prijestonica
Skupština Cetinje, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 26.09.2011. 14:18h

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su na zasijedanju Izvještaj gradonačelnika prijestonice Aleksandra Bogdanovića, o ostvarivanju budžeta za period januar- jun, odnosno avgust tekuće godine.

Za Izvještaj su glasali odbornici DPS-a i koalicije LP-GP, dok su uzdržani bili odbornici iz redova SDP-a i SNP-a.

Sekretar Sekretarijata za finasije Zoran Jovićević, predstavlajući ovaj izvještaj podsjetio je da je ovogodišnji budžet Prijestonice planiran na 6,5 miliona eura, od čega na kreditna zaduženja otpada dva miliona.

Jovićević je kazao da za period od janura do avgusta prihodi iznose nešto više od četiri miliona eura, ili 94,37 procenata planiranih prihoda.

" Kada se uzme u obzir trend realizacije prihoda u dosadašnjem periodu, realno je očekivati da će ostvarenje prihoda u 2011. biti od 93-97 procenata od planiranog, što bi predstavljalo odličan rezultat" kazao je Jovićević.

Riješavale se primjedbe

Rasprava o Izvještaju trajala je oko tri sata, sa par prekida, zbog primjedbi koje je opozicija imala na proceduru, po kojoj se raspravljalo o samom izvještaju.

Tako su u SDP i SNP kazali da se raspravljanjem o ovom izvještaju krši poslovnik, jer o njemu prethodno nijesu raspravljali nadležni odbori.

Zbog takve primjedbe predsjednik parlamenta Milorad Vukić dao je pauzu, kako bi Odbor za privredu, razvoj i finansije, razmotrio izvještaj.

Nakon toga iz redova SDP-a imali su novu primjedbu – tražili su da se naknadni izvještaj odbora, odbornicima dostavi u pisanoj formi, a ne da bude saopšten usmeno.

Vukić je dao novu pauzu, kako bi se riješila i ova primjedba.

Tokom rasprave o samom izvještaju, opozicija je kazala da je pohvalno, da se pred njima prvi put od kada zasijedaju iznosi ovakav izvještaj.

Ipak, smatraju da će glavni problem biti činjenica, da se da je budžet ostvaren zahvaljujući kreditnim zaduženjima.

Oni su postavili pitanje, kako će se sljedeće godine ti krediti vraćati.

Na dnevnom redu 18. zasijedanja odbornici su usvojili Odluku o imenovanju žirija za dodjelu Trinaestonovembarske nagrade, dok je Odluka o finansiranju darovitih učenika i sudenata povučena sa dnevnog reda

Bonus video: