Albanska alternativa će nastupiti na lokalnim izborima u Podgorici i Plavu

"Sigurni smo da ćemo 27. maja kompenzovati ovaj broj glasova i biti pravi glas Albanaca u Skupštini Glavnog grada Podgorica", kazali su iz AA
65 pregleda 2 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Nik Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.04.2018. 10:50h

Albanska alternativa (AA) nastupiće na lokalnim izborima u Podgorici i Plavu koji će biti održani 27. maja, odlučilo je Predsjedništvo te stranke.

Predsjedništvo je, kako je saopšteno iz AA, odlučilo da nosilac liste u Podgorici bude Nik Đeljošaj, a u Plavu Iber Hoti.

"Pošto smo detaljno analizirali rezultate lokalnih izbora 2014. godine, rezultate lokalnih izbora prošle godine u Tuzima i stanje na terenu, procijenili smo da je AA jedina nacionalna partija koja može da sačuva parlamentarni status u Plavu i da sigurno obezbijedi parlamentarni status u Skupštini Glavnog grada", kaže se u saopštenju.

Podsjeća se da na prošlim izborima za Skupštinu Glavnog grada 2014. godine, AA za 300 glasova nije obezbijedila parlamentarni status.

"Sigurni smo da ćemo 27. maja kompenzovati ovaj broj glasova i biti pravi glas Albanaca u Skupštini Glavnog grada Podgorica", kazali su iz AA.

Oni su rekli da je u opštni Plav, AA jedina albanska partija koja ima odbornika.

"Sigurni smo da ćemo 27. maja, ne samo sačuvati, nego na osnovu analiza koje smo vršili na terenu, i povećati broj odbornika u Plavu", naveli su iz AA.

Ta stranka će, kako su najavili, na osnovu svih tih činjenica, danas uputiti zvaničan poziv svim predsjednicima albanskih nacionalnih partija da podrže listu AA u Plavu i Podgoricu.

U AA smatraju da je cjelokupna javnost zna, da samo lista te stranke može da ostvari parlamentarni status u Podgorici i Plavu.

AA je, kako su rekli, spremna da sarađuje sa nacionalnim partijama i da zajedno donesu sve odluku na dobrobit Albanaca u Podgorici i Plavu.

"Cijenimo da nacionalne partije, moraju prestati sa praksom da predaju liste koje idu na ustrb predstavljanju Albanaca i da izgore albanske glasove i time spriječe faktorizaciju Albanaca na svim nivoima", poručili su iz AA.

Bonus video: