Danilović: Odborom protiv kriminala i korupcije

Danilović tvrdi da u Radnoj grupi postoji zajednički stav o dva nova radna tijela: odbora za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i odbora za predstavke i žalbe građana
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2011. 11:51h

Odbor za nadledanje borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala mora biti formiran kao stalno radno tijelo crnogorske Skupštine, smatra zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije Goran Danilović.

Radna grupa za izmjenu Poslovnika Skupštine razmatra pitanje uspostavljanja tijela koje bi nadgledalo borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Danilović tvrdi da se potcjenjuje značaj problema borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala

Danilović je rekao agenciji MINA da kod kolega u vlasti prepoznaje namjeru da se pitanje borbe protiv korupcije i organizovanig kriminala, kada je Skupština u pitanju, riješi formiranjem neke vrste stalnog pododbora što je, kako smatra, potcjenjivanje značaja tog problema za Crnu Goru.

On je kazao da, kada je u pitanju izmjena Poslovnika Skupštine, NOVA neće odustati da Odbor mora biti stalno radno tijelo.

“Za NOVU je neprihvatljivo da se borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, kada je Skupština u pitanju, vodi sa bilo kog drugog nivoa izuzev sa nivoa stalnog odbora stalnog radnog tijela”, rekao je Danilović agenciji MINA.

On je poručio da je NOVA spremna za eventualno spajanje nekih odbora kako bi se broj radnih tijela zadržao na podnošljivom nivou jer je broj poslanika ograničen. Danilović je rekao da u Radnoj grupi za izmjenu poslovnika postoji jasan zajednički stav da će morati da budu predložena dva nova radna tijela.

On je objasnio da je jedan odbor za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, a drugi za predstavke i žalbe građana. “Ove dvije stvari su za nas od presudne važnosti”, poručio je Danilović.

Potpredsjednik NOVE je dodao i to da je Radna grupa na dobrom putu da se, takođe, postignu dogovori u vezi sa premijerskim satom i stepenom prolaznosti opozicionih inicijativa.

Galerija

Bonus video: