Vlada razmatra da poslanicima plate budu do 3.000 eura

Stvari bi trebalo da budu jasnije početkom sljedeće sedmice, nakon Kolegijuma predsjednika Skupštine, kada bi parlament trebalo da utvrdi nacrt svog budžeta za 2011. godinu
0 komentar(a)
Vlast i opozicija, poslanici, Foto: Luka Zeković
Vlast i opozicija, poslanici, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.09.2011. 07:12h

Crnogorska Vlada razmatraće zahtjev za povećanjem plata poslanika tek kada joj Skupština Crne Gore dostavi predlog budžeza za narednu godinu.

U Ministarstvu finansija kazali su Vijestima da su u toku pregovori sa potrošačkim jedinicama oko budžeta za narednu godinu i da se prije konačnih predloga Vlada neće izjašnjavati o povišicama.

"Razgovori o izvršenju budžeta za 2011. godinu i planu za 2012. godinu biće prilika da se razmotri inicjativa o povećanju zarada za poslanike Skupštine", kazali su u službi za odnose sa javnošću Ministarstva finansija, koje vodi Milorad Katnić.

Rukovodstvo Skupštine Cme Gore ranije je najavilo da će poslaničke plate biti povećane, najvjerovatnije do 900 eura.

Prema informacijama Vijesti samo je dilema da li će povišicu primiti na septembarskom čeku, za što je neophodno da postoji novac u skupštinskom budžetu, ili će morati da čekaju početak sljedeće budžetske godine.

Stvari bi trebalo da budu jasnije početkom sljedeće sedmice, nakon Kolegijuma predsjednika Skupštine, kada bi parlament trebalo da utvrdi nacrt svog budžeta za 2011. godinu.

Plate poslanika kreću se od 1,3 do dvije hiljade eura, zavisno da li su i koliko angažovani u Kolegijumu i skupštinskim tijelima. Uz novo povećanje, plate bi im išle do tri hiljade eura.

Bonus video: