Siništaj krivi Dinošu zbog ukidanja mandata za Albance

"Sad kad gubimo stečena prava i pet mandata u posebnoj izbornoj jedinici, Dinoša govori da je bolje imati tri mercedesa nego četiri golfa”, ocijenio je Siništaj
0 komentar(a)
Vaselj Siništaj, Foto: Arhiva Vijesti
Vaselj Siništaj, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.09.2011. 13:12h

Predsjednik poslaničkog Kluba albanskih stranaka Vaselj Siništaj ocijenio je da ministar za ljudska i manjinska prava Ferhat Dinoša snosi dio krivice što su, usvajanjem Zakona o izboru odbornika i poslanika, Albanci ostali bez pet garantovanih mandata.

“Dinoša je prespavao čitavo vrijeme dok smo radili na utvrđivanju prava, i kao ministar koji ima aktivno učešće u Vladi nije se bavio ovom problematikom na tom nivou, a znao je da premijer pregovara sa drugima.

Siništaj je rekao da i pored toga što je Dinoša ministar u Vladi i dalje najveća etnička distanca prema Albancima

Sad kad gubimo stečena prava i pet mandata u posebnoj izbornoj jedinici, on govori da je bolje imati tri mercedesa nego četiri golfa”, rekao je Siništaj agenciji MINA.

On je rekao da i pored toga što je Dinoša ministar u Vladi i dalje najveća etnička distanca prema Albancima i da predstavnika tog naroda ima najmanje u strukturama vlasti gdje nijesu ni približno srazmjerne zastupljeni.

“Njegova (Dinošina) je zasluga što nemamo punopravnu opštinu Malesija sa mjesnim centrom Tuzi jer je njegov glas bio presudan za glasanje o glavnom gradu”, kazao je Siništaj.

Siništaj je ocijenio da je bolje da se Albanci udruže i zatraže od predsjednika Filipa Vujanovića da ne potpiše zakon o izboru odbornika i poslanika jer zadire u manjinska prava Albanaca i vrati Skupštini na ponovno glasanje.

Bonus video: