Danilović: Zahtjev da se uvede trobojka nije ucjena opozicije

Nakon što je taj zahtjev obznanio Andrija Mandić, iz vladajuće koalicije podsjetili su da je za to potreban referendum
0 komentar(a)
goran danilović, Foto: Facebook
goran danilović, Foto: Facebook
Ažurirano: 11.09.2011. 09:33h

Zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije (NOVA) Goran Danilović smatra da nije ucjena to što opozicija traži uvođenje trobojke kao jedne od državnih zastava i potpunu ravnopravnost srpskog i crnogorskog jezika u zamjenu za obezbjeđivanje dvotrećinske podrške za izmjene Ustava.

Nakon što je taj zahtjev obznanio lider NOVE Andrija Mandić, iz vladajuće koalicije podsjetili su da je za to potreban referendum, odnosno podrška tri petine građana Crne Gore sa pravom glasa.

Danilović za Antenu M ocjenjuje da je dovoljna dvotrećinska parlamentarna većina, ali da se opozicija ne boji ni referenduma.

On vjeruje da nesaglasnost u vezi sa izmjenama Ustava neće zaustaviti Crnu Goru na putu ka Evropskoj uniji.

"Ako i jedni i drugi imamo želju da mijenjamo Ustav u tačno određenim djelovima, a znamo da niko nema dvotrećinsku većinu, onda je potpuno jasno da ćemo morati jedni od drugih da tražimo podršku. Nije nimalo čudno u svijetu politike ako je podrška uslovljena time što i vi tražite podršku za vlastiti projekat", kazao je Danilović.

On smatra da izjašnjavanje građana nije neophodno.

"To se može uraditi i drugačije a da sve ostane u skladu sa Ustavom, ali ni taj referendum ne bi bio barijera", rekao je Danilović.

On vjeruje da nesaglasnost u vezi sa izmjenama Ustava neće zaustaviti Crnu Goru na putu ka Evropskoj uniji.

Bonus video: