Miloje Pupović gradonačelnik Pljevalja

Za Pupovića je glasalo svih osamnaest odbornika Koalicije „Bolja Pljevlja bolja Crna Gora“ dok je svih 17. odbornika DPS -SDP koalicije bilo protiv
233 pregleda 0 komentar(a)
pupovic, Foto: Arhiva "Vijesti"
pupovic, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.09.2011. 13:14h

Za predsjednika opštine Pljevlja izabran je šesdesetogodišnju Miloje Pupović dugogodišnji ljekar - hirurg u pljevaljskoj bolnici i poslanik SNP u crnogorskm parlamentu.

Za Pupovića je glasalo svih osamnaest odbornika Koalicije „Bolja Pljevlja bolja Crna Gora“ dok je svih 17. odbornika DPS -SDP koalicije bilo protiv.

Šef odborničkog kluba DPS-a Ljubiša Ćurčić, kazao je da oni ne podržavaju Pupovića jer smatraju da nije dobro rješenje za predsjednika opštine, ne navodeći ni jedan razog za takvu tvrdnju.

Pupović, koji nije prisustvovao sjednici zakletvu će položiti na sjednici koja će se održati 28 septembra, kada će on i preuzeti fukciju od dosadašnjeg predsjednika opštine dr Filipa Vukovića, kojem prema riječima predsjednika Skupštine opštine Velimira Golubovića, mandat ističe 27. septembra.

Iako je najavljivano da će imati svog kandidata za predsjednika opštine, a DPS i Vuković više puta saopštavali da će nastaviti svoju vladavinu, najjača crnogorska partija ipak nije izašla na megdan Pupoviću.

Jedini kandidat

Vuković je bio u skupštinskoj Sali, kao i oba potpredsjednika, ali niko od njih nije učestvovao u kratkotrajnoj raspravi.

Ćurčić je kazao da je Opštinski odbor Vukovića bio predložio za kandidata te partije, ali da su odustali s obzirom da njihov koalicioni partner SDP, nije željela da podrži reizbor odlazećeg gradonačenika.

Ćurčić je kazao da će DPS, s obzirom na ovakav stav SDP-a, u narednom periodu razmotriti koalicionu saradnju sa tom partijom.

Replicirajući Ćurčiću, obornik SDP-a Munir Redžović je kazao da oni ostaju u koaliciji ali da će prihvatiti i volju DPS-a ukoliko ne bude želio dalju koalicionu saradnju.

„Smatramo da ste morali i nas da kontaktirate kada ste Vukovića predložili za kandidata. Vi to niste uradili i od starta niste željeli da pričamo o tome“, rekao je Redžović.

Odbornik DPS-a i predsjednik te partije u Pljevljima Žarko Dragašević, hvalio je učinak koji je za vrijeme petogodišnjeg mandata ostvario administracija na čelu sa Vukovićem. On je kazao da su svoja očekivanja, koja su više puta iznosili u javnost, da će on biti reizabran na tu funkciju temeljili na rezultatima koju je izvršna vlast ostvarila za vrijeme Vukovićevog mandata.

Zdravko Bajić SNP je uzvratio je da je u predhodnih pet godina dosta urađeno ali da nije bilo dovoljno i da im je to reako narod na izborima kao i njihov koalicioni partner odbijajući da glasa za Vukovića.

Ćurčić je kazao da su oni postavili neke standarde koje će nova administracija morati da nastavi i dovrši projekte koje su oni započeli. G.M.

Bonus video: