Demos: Drugim blokom TE produžen niz režimskih prevara

Na jednoj strani, radilo se o potrebi da se građani izmanipulišu još jednim lažnim predizbornim obećanjem, pa je tako lider DPS-a Đukanović samo par dana prije parlamentarnih izbora 2016. pompezno najavio skori početak radova na izgradnji drugog bloka TE i time prevarom ubrao političke poene"
6 komentar(a)
Demos, Demos logo
Demos, Demos logo
Ažurirano: 20.04.2018. 13:04h

Nakon najnovije informacije iz Vlade da se izgradnja drugog bloka TE Pljevlja više ne nalazi među prioritetima, postaje bjelodano jasno da je dugotrajno spinovanje režima o ovom „projektu“, čijom realizacijom bi se iskoristili rudni potencijali pljevaljskog kraja, a ujedno i riješilo pitanje toplifikacije Pljevalja i time eliminisao višedecenijski ekološki problem u tom gradu, očigledno bilo inspirisano dvojakom motivacijom, saopšteno je iz Demosa.

"Na jednoj strani, radilo se o potrebi da se građani izmanipulišu još jednim lažnim predizbornim obećanjem, pa je tako lider DPS-a Đukanović samo par dana prije parlamentarnih izbora 2016. pompezno najavio skori početak radova na izgradnji drugog bloka TE i time prevarom ubrao političke poene", poručili su.

Sa druge strane, kako tvrde, očigledno je da se pričom o drugom bloku u javnosti željela stvoriti slika o svijetloj poslovnoj persprektivi pljevaljskog Rudnika uglja i time napraviti "povoljan ambijent za još jedan finanski impuls bratu lidera DPS-a čije je akcije u Rudniku otkupila Elektroprivreda po očigledno favorizovanoj cijeni, mimo svih tržišnih parametara". Tako je, dodaju, premijerov brat nakon Limenke čašćen dodatnim milionima, od novca građana Crne Gore.

"Preostaje samo da vidimo koji će naredni 'kapitalni projekat' biti iskorišćen za poslovne interese Đukanovića i njegove porodice, a sve na račun građana", zaključili su u Demosu.

Bonus video: