Predsjedik Slovenije u posjeti Crnoj Gori

Slovenački predsjednik će učestvovati na poslovnoj konferenciji privrednika iz Slovenije i Crne Gore u Budvi na kojoj će učestvovati oko stotinu privrednika iz Slovenije.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.09.2011. 08:19h

Podgorica-Predsjednik Slovenije Danilo Tirk predvodi privrednu delegaciju njegove zemlje koja će danas i sjutra boraviti u Crnoj Gori.Tirk će razgovarati sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, Skupštine Rankom Krivokapićem i Vlade Igorom Lukšićem.Teme razgovora biće bilateralni odnosi, situacija u regionu i približavanje Crne Gore evroatlantskim integracijama, saopšteno je iz kabineta slovenačkog predsjednika, prenosi Beta.

Iz crnogorske Vlade je saopšteno da će tokom boravka delegacije Slovenije u Crnoj Gori biti potpisan Sporazum o ekonomskoj saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Slovenije.

Sporazum će u ime crnogorske Vlade potpisati ministar ekonomije Vladimir Kavarić, a u ime Vlade Slovenije ministar poljoprivrede, šumarstva i prehrane Dejan Židan.Sa Tirkom u Crnu Goru dolazi privredna delegacija Slovenije sa preko 100 slovenačkih privrednika koji će učestvovati na poslovnom forumu koji danas počinje u hotelu Matestral kod Budve koji će otvoriti slovenački i crnogorski predsjednik.

Bonus video: