Veselin Barović ponovo tužio Dobrila Dedeića

Dedeić je ranije optužio nekadašnjeg stranačkog kolegu Slavena Radunovića, sadašnjeg potpredsjednika Nove srpske demokratije, da je od Barovića uzeo 200.000 eura
802 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Vesko Barović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Veselin Vesko Barović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.09.2011. 07:33h

Biznismen Veselin Barović tražio je od predsjednika Stranke srpskih narodnjaka (SSN) Dobrila Dedeića da mu za duševne bolove plati 50.000 eura.

Barović je pred Osnovnim sudom podnio tužbu protiv bivšeg portparola Srpske narodne stranke, zbog tvrdnji da je učestvovao u razbijanju SNS-a.

Tim tvrdnjama, kako se navodi u tužbi, Dedeić je želio da okalja ugled podgoričkog biznismena, nanese štetu njegovom ugledu i časti.

“S obzirom na to da je tužilac ozbiljan poslovni čovjek, te priznati sportski funkcioner, to s obzirom na težinu i mjesto saopštene inkriminacije, očigledno je da je sve to dovelo do teških posljedica po tužioca i po njegove dalje rezultate.

Najednostavnijom analizom Dedeićevih riječi građanima se nameće zaključak da je tužilac posredni ili neposredni akter razbijanja za novac SNS-a”, navodi se u tužbi predsjednika Izvršnog odbora Košarkaškog saveza Crne Gore.

Dedeić: Stvaraju ekonomski pritisak

Dedeić je ranije optužio nekadašnjeg stranačkog kolegu Slavena Radunovića, sadašnjeg potpredsjednika Nove srpske demokratije, da je od Barovića uzeo 200.000 eura, kao nadoknadu za razbijanje SNS-a.

On je izjavio da je Radunović na formalnim i neformalnim sastancima govorio da je razbijanje SNS-a gotova stvar i da su za to preduzete obaveze.

Dedeić je tvrdio i da mu je Radunović priznao kako je u kasnim večernjim satima uzeo novac od Barovića u mraku iza lokala “Maša”. Zbog tih izjava tužili su ga i Radunović i Barović, a objedinjeni proces protiv Dedeića već se vodi u Osnovnom sudu.

U novoj tužbi Barović se poziva na novinske izvještaje sa suđenja Dedeiću, navodeći da su te njegove optužbe postale dostupne široj javnosti.

Dedeić je tvrdio i da mu je Radunović priznao kako je u kasnim večernjim satima uzeo novac od Barovića u mraku iza lokala “Maša”

Dedeić smatra da je motiv nove tužbe ekonomski pritisak: “Navedene činjenice svjedoče da je primarni motiv tužioca i drugih koju su me tužili u aktuelnom i paralelnom sporu - politički i ekonomski pritisak na mene i moju porodicu. To se da zaključiti na osnovu sume iz zahtjeva i besmislenih razloga za pisanje nove tužbe”.

Komentarišući Barovićevo pozivanje na medijske izvještaje sa suđenja, Dedeić smatra da zbog drugih tekstova u novinama podgorički biznismen imao više razloga za tužbe zbog duševnog bola, ali da to, ipak, nije učinio.

“Kada već zna da presavije tabak, čudo da ranije u konkretnim slučajevima nije postupio na identičan način”, rekao je on, pozivajući Barovića da dostavi podatke koji su mu poslovi ugroženi zbog izjava bivšeg portparola SNS-a.

Bonus video: