OHRABRIO LUKŠIĆA

File još jednom pozvao političke aktere da postignu dogovor

Kako prenose podgorički elektronski mediji, Fileov utisak nakon konsultacija bio je da su “svi njegovi sagovornici tokom razgovora bili vrlo konstruktivni”
0 komentar(a)
Štefan File, Foto: Arhiva Vijesti
Štefan File, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.08.2011. 18:38h

Kancelarija Štefana Filea, potvrdila je da je komesar za proširenje u srijedu telefonski razgovarao sa predstavnicima crnogorske opozicije, predsjednikom crnogorskog parlamenta, kao i premijerom.

"Fileov utisak jest da su svi razgovori bili konstruktivni", rekla je za Vijesti predstavnik za štampu iz Fileove kancelarije.

"Komesarova poruka bila je jedinstvena i upućena svim učesnicima u Crnoj Gori, a glasi da se svi pozivaju da na djelu pokažu svoju opredijeljenost i državnički osjećaj za napredovanje Crne Gore u procesu evrointegracije i da na tome cilju rade zajednički.

"U razgovorima, komesar File je podvukao da je 21. avgusta ohrabrio sve strane u Crnoj Gori da nastave ispunjavati obaveze kao i da demonstruju odgovornost u svemu što se tiče napora Crne Gore oko prioriteta koje vode prema otvaranju pregovora o članstvu".

"Naš cilj je da pomognemo Crnoj Gori da ispuni ove zahtijeve, tako da pomno pratimo razvoj u Crnoj Gori u vezi ispunjavanja prioriteta"

Pomno prate razvoj u Crnoj Gori

Jedan drugi diplomata iz Fileova kruga dodao je:

"Ispunjavanje pravnog okvira potrebnog za izbore, jedan je od sedam ključnih prioriteta koje smo istakli u našem Mišljenju i prema tome, ako Crna Gora želi otvoriti pregovore, taj zahtijev mora da bude ispunjen. "

"Naš cilj je da pomognemo Crnoj Gori da ispuni ove zahtijeve, tako da pomno pratimo razvoj u Crnoj Gori u vezi ispunjavanja prioriteta, i zato i razgovoramo sa različitim učesnicima u tom procesu.", rekao je diplomata.