File još jednom pozvao političke aktere da postignu dogovor

Kako prenose podgorički elektronski mediji, Fileov utisak nakon konsultacija bio je da su “svi njegovi sagovornici tokom razgovora bili vrlo konstruktivni”
0 komentar(a)
Štefan File, Foto: Arhiva Vijesti
Štefan File, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.08.2011. 18:38h

Kancelarija Štefana Filea, potvrdila je da je komesar za proširenje u srijedu telefonski razgovarao sa predstavnicima crnogorske opozicije, predsjednikom crnogorskog parlamenta, kao i premijerom.

"Fileov utisak jest da su svi razgovori bili konstruktivni", rekla je za Vijesti predstavnik za štampu iz Fileove kancelarije.

"Komesarova poruka bila je jedinstvena i upućena svim učesnicima u Crnoj Gori, a glasi da se svi pozivaju da na djelu pokažu svoju opredijeljenost i državnički osjećaj za napredovanje Crne Gore u procesu evrointegracije i da na tome cilju rade zajednički.

"U razgovorima, komesar File je podvukao da je 21. avgusta ohrabrio sve strane u Crnoj Gori da nastave ispunjavati obaveze kao i da demonstruju odgovornost u svemu što se tiče napora Crne Gore oko prioriteta koje vode prema otvaranju pregovora o članstvu".

"Naš cilj je da pomognemo Crnoj Gori da ispuni ove zahtijeve, tako da pomno pratimo razvoj u Crnoj Gori u vezi ispunjavanja prioriteta"

Pomno prate razvoj u Crnoj Gori

Jedan drugi diplomata iz Fileova kruga dodao je:

"Ispunjavanje pravnog okvira potrebnog za izbore, jedan je od sedam ključnih prioriteta koje smo istakli u našem Mišljenju i prema tome, ako Crna Gora želi otvoriti pregovore, taj zahtijev mora da bude ispunjen. "

"Naš cilj je da pomognemo Crnoj Gori da ispuni ove zahtijeve, tako da pomno pratimo razvoj u Crnoj Gori u vezi ispunjavanja prioriteta, i zato i razgovoramo sa različitim učesnicima u tom procesu.", rekao je diplomata.

Bonus video: