Lukšić: Nema razloga da se ne usvoji izborni zakon, moja ponuda je fer

Lukšić je nakon sastanka sa estonskim premijerom Andrusom Ansipom kazao da je njegov predlog oko jezika na liniji Ustava i promoviše koncept građanskog društva
0 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Savo Prelević
Igor Lukšić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.08.2011. 15:55h

Premijer Crne Gore Igor Lukšić smatra da je njegova ponuda u vezi jezika fer i da ne vidi razlog da izborni zakon ne bude usvojen.Lukšić je nakon sastanka sa estonskim premijerom Andrusom Ansipom kazao da je njegov predlog oko jezika na liniji Ustava i promoviše koncept građanskog društva.„Što se mene tiče, to je predlog koji je na liniji Ustava a sa druge strane nikada nijesam bio zatrvoren da čujem bolje predloge. Za sada nijesam dobio predlog koji bi bio adekvatan ovome o čemu govorimo- da je istovremeno na liniji Ustava, fer prema svim jezicima i da promoviše koncept građanskog društva“, rekao je on, objavljeno je na internet stranici Vlade.

Treba sačekati još par dana da vidimo što će se dešavati

To rješenje, smatra Lukšić, je ono koje obezbjeđuje ravnopravnost za svu djecu i građane. Upitan da li će se postići sagasnost oko izbornog zakona, je napomenuo da je on usaglašen i da nema potrebe praviti novi kompromis oko toga. „Ne vidim razlog zašto izborni zakon ne bi bio usvojen jer sam uvjeren da praktično rješenje koje nudimo izlazi u susret svim interesima i potreba. Treba sačekati još par dana da vidimo što će se dešavati“, rekao je on, dodajući da priča sa jezikom nema veze sa izbornim zakonom.Evropske integracije, dodao je Lukšić, su u okviru koji pruža mogućnost svakom društvu da nastavi dijalog o svim pitanjima koja su važna za punu unutrašnju stabilnost i razvoj institucija. „Čini mi se da smo uradili u ovom trenutku maksimum i da treba dati šansu procesu evropskih integracija. Još jednom, ako neko misli da ima bolje rješenje treba ga staviti na sto i da se svi relevantni faktori izjasne oko toga", zaključio je on.

Bonus video: