Dejan Medojević novi gradonačelnik Mojkovca

Medojević je dobio 18 glasova odbornika mojkovačkog parlamenta, a njegov protivkandidat Veselin Jovanović iz SNP dobio je 13 glasova
185 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2011. 12:23h

Tajnim glasanjem sa 18 glasova odbornika lokalnog parlamenta Dejan Medojević, kandidat DPS izabran je za novog mojkovačkog gradonačelnika.

Njegov protivkandidat Veselin Jovanović iz opozicionog SNP dobio je glasove 13 odbornika.

Medojević je rođen 1978.godine, završio je Filozovski fakultet, radio je kao profesor u mojkovačkoj srednjoj školi, bio je direktor Direkcije za imovinu i Turističke organizacije.

U svom programu najavio je nastavak procesa reformi lokalne uprave u kojem očekuje podršku svih političkih subjekata u Mojkovcu.

Njegovim progaramom rada predviđeni su i kako je kazao, brojni pomaci u oblastima turizma, poljoprivrede, investicija, komunalne infrastrukture, kulture i preduzetništva.

Glasovi četiri odbornika DPS, pokazalo se bili su neophodni da bi Medojević bio izabran, jer je jedina mojkovačka opozicona partija SNP ostvarila svoje najave i riješila da okuša sreću kandidujući šefa svog odborničkog kluba Jovanovića za gradonačelnika

Na pitanje novinara da li je rezultat glasanja pravi pokazatelj stanja u OO DPS, Medojević je kazao da on drugačiji ishod nije ni očekivao.

"Neki odbornici su pokazali određenu rezervu".

DPS pokazao jedinstven stav

Kako je i očekivano obornici DPS su na glasanju za gradonačelnika pokazali jedinstven stav, uprkos tome što su, prvobitno, na sjednici OO prije mjesec dana, četiri odbornika, među kojima i predsjednik mojkovačkog DPS Ivan Ašanin, iskazali rezervu prema kandidaturi Medojevića i kazali da za njega neće glasati.

Poslije toga, prema nezvaničnim informacijama, na "usaglašavanju stavova" odbornika vladajuće većine radila je centrala partije, tačnije potpredsjednik Vlade i koordinator DPS za Mojkovac Duško Marković.

To je rezultiralo Ašaninovim saopštenjem za javnost u kojem je kazao da će "lične interese podrediti opštim" i glasati za svog partijskog druga, kojem je podršku dao i vrh partije.

Sa sjednice SO Mojkovac

Glasovi četiri odbornika DPS, pokazalo se bili su neophodni da bi Medojević bio izabran, jer je jedina mojkovačka opozicona partija SNP ostvarila svoje najave i riješila da okuša sreću kandidujući šefa svog odborničkog kluba Jovanovića za gradonačelnika.

Na pitanje novinara da li je rezultat glasanja pravi pokazatelj stanja u OO DPS, Medojević je kazao da on drugačiji ishod nije ni očekivao.

"Neki odbornici su pokazali određenu rezervu na sjednici OO i u kasnijim izjavama i ja to poštujem. To je dio demokratskog ponašanja. Međutim nijesam sumnjao da će me svi podržati prikom glasanja", rekao je Medojević.

Ašanin: Drugi put pružena ruka partijskom kolegi

Za predjednika OO DPS Ašanina glasanje za Medojevića, uprkos prvobitnoj rezervi je "drugi put pružena ruka partijskom kolegi".

U opozicionom SNP tvrde da su zadovoljni što je njihov kandidat Jovanović dobio 13 glasova, to jest da su za njega glasali svi odbornici te partije

Ašanin je ponovo naglasio važnost uloge potpredsjednika Vlade Markovića za kako je kazao "budući sveobuhvatan razvoj Mojkovca".

Prema njegovim riječima, iako se zbog nekoliko događaja, među kojima je i tragična smrt gradonačelnika Dragana Savića u aprilu, realizacija predizbornih obećanja kasni.

U opozicionom SNP tvrde da su zadovoljni što je njihov kandidat Jovanović dobio 13 glasova, to jest da su za njega glasali svi odbornici te partije.

"Mislim da današnje glasanje odbornika DPS nije pokazalo kako stvarno stoje stavri u njihovom OO. Naša žeja je da Medojević bude uspješan gradonačelnik jer će nam od toga svima biti bolje. Bićemo konstruktivni i dobronamjerni saradnici", kazao je Milisam Ćorić iz SNP.

Galerija

Bonus video: