SNP: Računi za vodu u Zeti su nerealni, pokazuju samovolju nadležnih

Domaćinstva u tim mjesnim zajednicama dobijaju račune na osnovu kojih su potrošili 48 kubnih metara vode po mjesecu
128 pregleda 0 komentar(a)
Botun, Zeta, Foto: Luka Zeković, ahiva "Vijesti"
Botun, Zeta, Foto: Luka Zeković, ahiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.08.2011. 11:43h

Mještani podgoričkih naselja Gornja Zeta, Botun i Mahala primili su nerealno visoke račune za vodu, iako su je zbog restrikcija dobijali u minimalnim količinama, svakog drugog dana, saopštili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Odbornik te stranke u Skupštini Podgorice, Slavko Vukčević, rekao je da su sva domaćinstva u tim mjesnim zajednicama za jun i jul dobila račune u kojima je konstatovano da su potrošili 48 kubnih metara vode po mjesecu.

Prema njegovim riječima, takvi računi predstavljaju proizvod dogovora o paušalnom obračunavanju količine utrošene vode koji su napravili predsjednik gradske opštine Golubovci Dušan Radonjić i predsjednici mjesnih zajednica sa tog područja.

To je, smatra Vukčević, izazvalo opravdano nezadovoljstvo građana koji su vodu dobijali samo 15 dana mjesečno. "I to u minimalnom pritisku i količinama".

"Imamo dosta primjera ispostavljanja računa porodicama koje nikada nisu koristile vodovod niti imaju ikakvog dodira sa vodovodnom mrežom", precizirao je Vukčević.

On je naveo da su ispostavljeni računi nerealni i da pokazuju samovolju i nebrigu rukovodstva mjesnih zajednica prema građanima.

Bonus video: