Odlazeći gradonačelnik Kolašina pozvao Vladu da ubrza razvoj sjevera

Zadovoljstvo onim što je učinila kolašinska lokalna vlast između dvije svečane sjednice iskazao je i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović
97 pregleda 0 komentar(a)
Mileta Bulatović, Filip Vujanović, Foto: Dragana Šćepanović
Mileta Bulatović, Filip Vujanović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 28.08.2011. 16:33h

Svečanom sjednicom Skupštine opštine i nizom manifestacija, obilježen je 28. avgust - Sveta Gospojina, Dan opštine Kolašin, istovremeno i slava manastira Morača.

To je bila prilika da u polusatnom govoru gradonačelnik Mileta Bulatović, kojeg će na funkciji prvog čovjeka grada zamijeniti Darko Brajušković iz DPS, podsjeti na, kako je kazao, značajne uspjehe lokalne vlasti u godinama velike krize.

On je nabrojao sve infrastrukturne radove u tom periodu, koji su realizovani zahvaljujući saradnji sa Direkcijom za javne radove, Evropskom agencijom za rekonstrukciju, USAID-om, CHF-om, ali i one koje je Opština sama finansirala.

Bulatović je pozvao Vladu da uloži napore da se "konsoliduje stanje na sjeveru”, i istakao potrebu donošenja zakona o bržem razvoju tog dijela države.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, ambasadorka Ukrajine u Cenoj Gori Oksana Sljusarenko, gradonačenici nekoliko crnogorskih Opština, a među njima i podgoričke, Miomir Mugoša

On je naglasio da je "stabilnost vladjuće koalicije Grupe građana i DPS uslov za lakše prevazilaženje krize".

Predsjednik SO Mile Šuković podsjetio je odbornike i goste na važnost datuma koji se obilježava kao Dan opštine, ali i na bogatu tradiciju i značaj manastira Morača.

Zadovoljstvo onim što je učinila kolašinska lokalna vlast između dvije svečane sjednice iskazao je i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović. On je, obraćajući se novinarima nakon svečanosti, kazao da "iskazuje puno poštovanje prema onome što je u Kolašinu učinjeno".

Odbornici Nove su na svečanu sjednicu zakasnili desetak minuta i tako propustili govor Šukovića, sa kojim su minulog mjeseca u nekim medijima vodili oštru i optužujuću polemiku

Uručena su priznanja "28. Avgust" najboljim naučnim radnicima, studentima i sportistima. Ove godine to priznanje su dobili botaničar Danijel Vincek, studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta Maja Medenica i karatistkinja Anica Mijatović.

Kulturno-umjetnički program priredili su i članovi KUD-a “Mijat Mašković”, izvodeći „Veselo iz Morače“, koreografa Davora Sedlarevića.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, ambasadorka Ukrajine u Cenoj Gori Oksana Sljusarenko, gradonačenici nekoliko crnogorskih opština, a među njima i podgoričke, Miomir Mugoša.

Odbornici Nove kasnili na himnu

Odbornici Nove su na svečanu sjednicu zakasnili desetak minuta i tako propustili govor Šukovića, sa kojim su minulog mjeseca u nekim medijima vodili oštru i optužujuću polemiku.

Pored govora Šukovića, odbornici Nove su, namjerno ili spriječeni obavezama, propustili i intoniranje državne himne.

Tako je ostala nezadovoljena znatiželja mnogih koje je zanimalo da li će četvorica odbornika te partije ovog puta državnu himnu odslušati sjedeći.

Vujanović u muzej, Medenica u šetnju

Koktel nakon sjednice mnoge od zvanica nije previše zanimao. Predsjednik Vujanović se, odmah nakon što je novinarima dao izjavu, uputio u prostorije Zavičajnog muzeja, gdje je s pažnjom pogledao aktuelnu postavku slika bivšeg crnogorskog košarkaškog reprezentativca i slikara Slavenka Rakočevića- Rakoča.

Medenica i Mugoša su odmah nakon završetka sjednice prošetali glavnom kolašinskom ulicom, popularno nazvanoj Sibirska.

Bonus video: