Milan Roćen nije siguran je li "D" u SDP za demagogiju ili demokratiju

On je rekao da SDP ima unutrašnje sukobe i čini se da su nostalgični za socijalističkom prošlošću
73 pregleda 0 komentar(a)
Milan Roćen, Foto: Savo Prelević
Milan Roćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.08.2011. 11:13h

Ministar vanjskih poslova Crne Gore, Milan Roćen, nije bio siguran da li je slovo "D" u nazivu SDP, demokratska ili demagoška partija, piše u depeši koju je Vašingtonu poslala Ambasada SAD u Podgorici u junu 2007. godine

Otpravnica poslova američke ambasade Marša Barns depešu počinje informacijama o odustajanju od prodaje Termoelekrane u Pljevljima.

„Ministar je rekao da nije načisto da li slovo 'D' u nazivu partije SDP 'stoji umjesto demokratska ili demagoška'. On je rekao da SDP ima unutrašnje sukobe i čini se da su nostalgični za socijalističkom prošlošću.

Naglasio je da, iako Vlada nije imala obavezu da prihvati parlamentarnu rezoluciju koja je pozivala na poništenje tendera za Termoelektranu, ona je ipak to učinila u interesu napredovanja ka usvajanju novog Ustava“, piše u depeši.

Ministar je rekao da DPS neće odustati od svoje namjere da nastavi privatizaciju

Dodaje se da je Roćen rekao da je na sjednici Vlade jasno saopštio da ona treba da bude spremna da se suoči sa novim referendumom i izborima prije nego da prihvata neprihvatljive dogovore kako bi postigla parlamentarni konsenzus za Ustav.

„Ministar je rekao da DPS neće odustati od svoje namjere da nastavi privatizaciju. Barns je sugerisala da je najefikasniji način da se pokaže ova namjera uspješan završetak privatizacionog projekta u bliskoj budućnosti“, navodi se u dokumentu.

Skupština je 2007. usvojila rezoluciju kojom se garantuje da će Termoelektrana ostati u državnom vlasništvu.

To je podržao SDP koji je zaprijetio da će izaći iz vlasti ako se kompanija proda.

Bonus video: