Šef ulcinjskog parlamenta: Nije me baš lako smijeniti

Anamalski ogranak DUA koji je otkazao poslušnost Ferhatu Dinoši, nedavno je zaključio sporazum sa opozicijom u kome je utanačeno da novi predsjednik Opštine bude lider Force
0 komentar(a)
Ljuiđ Škrelja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ljuiđ Škrelja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.08.2011. 09:38h

Aktuelni šef ulcinjskog parlamenta Ljuiđ Škrelja potvrdio je da je primio inicijativu nove skupštinske većine, koju čine Forca, SDP, Perspektiva i otcijepljeno krilo DUA, o sazivanju sjednice sa zahtjevom za imenovanjem novog predsjednika SO i predsjednika Opštine.

Anamalski ogranak DUA koji je otkazao poslušnost Ferhatu Dinoši, nedavno je zaključio sporazum sa opozicijom u kome je utanačeno da novi predsjednik Opštine bude lider Force Nazif Cungu, a šef parlamenta bivši visoki funkcioner DUA Milazim Mustafa.

“Nova skupštinska većina je i dalje u sferi imaginarnog sve dok to ne utvrdi parlament. Otkud znam šta su potpisali bivši odbornici DUA, a i nejasno je da li je to zahtjev za moje razrješenje ili za izglasavanje nepovjerenja.

“Možda se i ja kandidujem za šefa parlamenta, ali vidjećemo još”, kazao je Škrelja

U svakom slučaju neće im biti lako u tom naumu”, kazao je Škrelja “Vijestima”, navodeći da će o svemu konsultovati pravne eksperte.

On je istakao da će poštujući zakonske rokove sjednicu zakazati početkom septembra, odnosno najkasnije 15 dana od podnošenja inicijative.

“Možda se i ja kandidujem za šefa parlamenta, ali vidjećemo još”, kazao je Škrelja, naglasivši da će bez dileme uvažiti eventualno novu realnost, ali samo uz strogo poštovanje statuta i zakonskih akata.

Ponuda bila na stolu prije sjednice

Lider DUA Ferhat Dinoša kazao je da je njegova ponuda anamalskom ogranku o ustupanju ministarske funkcije, poslaničke ili mjesto predsjednika partije bila na stolu prije sjednice, na kojoj je najjačoj albanskoj partiji u Crnoj Gori rečeno ne.

Anamalski ogranak DUA u lokalnom parlamentu ima četiri odbornika koje u potpunosti kontroliše Đeka

“Fatmir je tu ponudu imao prije sjednice, ali uslovljenu mojim odlaskom sa funkcija”, kazao je Dinoša “Vijestima”.

On je u nedavnom intervjuu lokalnoj Televiziji Teuta pozvao anamalski ogranak, koji predvodi bivši visoki funkcioner DUA i aktuelni direktor komunalnog Fatmir Đeka, da se vrati partiji.

Đeka je to odbio navodeći da su oni i njegovi ljudi iz anamalita godinama šikanirani od ulcinjskog ogranka “koji je uglavnom omalovažavao njihovu značajnu ulogu u svim izbornim procesima”.

Anamalski ogranak DUA u lokalnom parlamentu ima četiri odbornika koje u potpunosti kontroliše Đeka. Zanimljivo je da se rascjep u DUA desio samo deset dana prije planiranog reizbora Gzima Hajdinage na mjesto predsjednika Opštine.

Osim što je DUA i DPS preselio u opoziciju, Đeka je ovim potezom primorao Hajdinagu da fotelju prvog čovjeka grada preda Cunguu, najljućem političkom protivniku. Takođe, interesantno je da su promociji nove skupštinske većine u sjedištu Force prisustvovala i tri visoka funkcionera PDP aktuelnih koalicionih partnera DUA i DPS.

Bonus video: